Ma: 2020.08.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Móri mészárlás: tényleges életfogytiglant kért az ügyész
MTI 2010.11.25.

Egyre többen teszik fel a kérdést: miből, hogyan tett szert komoly vagyonra Orbán Viktor? Az az ember, akinek első - és máig egyetlen - „munkahelye” gyakorlatilag a Parlament volt, ahová kinyúlt garbóban, kopott farmerben, viseltes cipőben zuhant be 1990-ben…Orbán Viktor a rendszerváltás előtt nem halmozhatott fel komoly vagyont, hiszen 1987-ben diplomázott, azt követően a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében tevékenykedett, ahol 1987 novemberétől 1988 márciusáig szociológus gyakornokként továbbképzések szervezésében vett részt. 1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Penbroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Tehát kizárható, hogy az ezekben az években nagy pénzeket „szakított” volna a jelenlegi kormányfő. Ilyetén pedig csak a politika kerülhet szóba, mint vagyonosodási forrás az erkölcsileg oly’ érzékeny Viktor esetében.

Pedig: politikusaink minden alkalmat megragadnak, hogy könnyes szemekkel panaszkodjanak a választóknak, mennyire alulfizetettek, és hogy a közéleti tevékenységből meggazdagodni nem lehet. Vélhetően igazat állítanak: a szorosan vett képviselői/pártvezetői munkából nem igazán lehet tejben-vajban fürdeni, nagykanállal merni a zsíros húslevest a fazékból, hiszen például Orbán pártelnöki fizetése 2009-ben éppenhogy meghaladta a bruttó 400 ezer forintot, ráadásul hosszú éveken keresztül országgyűlési képviselői működéséért csupán az alapdíjat (bruttó 220 ezer forint körüli összeg) kapta, ugyanis az elmúlt 12 évben semmilyen bizottságnak nem volt tagja.


A Fidesz első embere 2005 júliusában vagyoni helyzetéről így nyilatkozott: „122 millió forintra rúg a családom vagyona. Ha ebből a 122 millió forintból levonják a 25 millió forintos hitelt, akkor 97 millió forintos vagyont kapnak, erről beszélünk, se milliárdról, sem 100 milliókról nincs szó.”


Orbán Viktor (és felesége) vagyonportfóliójában jelenleg egy Budapest XII. kerületi 183 nm-es társasház, továbbá felcsúti telkek (összesen 5.035 négyzetméter) szerepelnek, utóbbiakat 50 évre ingyenes használatba adta a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak.


Feleségének, Lévai Anikónak van egy 2008-ban vásárolt Citroën C4-es autója, egy fővárosi, XI. kerületi 91 négyzetméteres lakása, amiben egyébként Ráhel lányuk lakik. Orbán neje tulajdonosa továbbá egy takaros, felcsúti hétvégi háznak, valamint egy 7 hektáros felcsúti szántóföld területnek is. Anikó egyébként a rendszerváltás óta szinte folyamatosan gyermekeket nevel: Ráhel 20 éves, Gáspár 18, Sára 16, Róza 9, míg Flóra 6.

Emlékezzünk csak vissza, mit is válaszolt Gyurcsány a vagyonosodásának jogszerűségét firtató kérdésekre? „Mi az, hogy! Nagyon is!”Vajon mit mondana Orbán Viktor, ha megkérdeznénk tőle, ETIKUSNAK tartja-e, hogy az önkormányzattól 563 ezer 760 forintért (tényleg, ha 563 ezer 800 volt nála, akkor visszakérte a 40 forintot?) megvásárolt  V. kerületi, 4 szobás, 135 négyzetméteres ingatlant, nyolc évvel később, 63 millió forintért értékesítette? Jogszerűnek jogszerű, de etikus is?A fideszes fiúk előszeretettel hangoztatják, hogy a választók elvárásának tesznek eleget, amikor megszűntetik az etikátlan, „pofátlan végkielégítéseket”. Dicsérendő hozzáállás, csak egyetérteni lehet vele.

De mi a helyzet a POFÁTLAN VAGYONOSODÁSOKKAL?

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat