Ma: 2019.02.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Kártérítést követel a Privatkopo.hu-tól a fóti kettős emberölés elkövetője - a főszerkesztő nyílt levele a gyilkoshoz
Privatkopo.hu 2017.10.11. 8:56:00

2011. március 23-án, Fóton két nőt gyilkoltak meg. Az akkor 34 éves Pelády Tibor Ferenc a volt élettársa - kislánya édesanyja - fejére harmincötször, a nő 73 éves édesanyja testére tizenkilencszer sújtott le kalapáccsal és vascsővel. Két nap bujkálás után feladta magát a rendőrségen. A bíróság - első fokon, nem jogerősen - 19 év fegyházra ítélte. A gyilkos most levelet küldött a Privatkopo.hu bűnügyi portálnak, amelyben - személyiségi joga megsértése miatt - 200 ezer forint kártérítést követel a lap kiadójától. Pelády azt sérelmezi, hogy a portál az engedélye nélkül megjelentette a fotóját, és közölte a teljes nevét a 2011. március 26-i cikkében, tehát 6 és fél éve. A Privatkopo.hu főszerkesztője az alábbi nyílt levélben reagál a gyilkos irományában foglaltakra.„Általam egyáltalán nem tisztelt Gyilkos!

Tegnap kézhez kapott levelében - pofátlan módon - jogra, konkrétan személyiségi jogra hivatkozik. Nehezményezi, hogy bűnügyi lapunk nem kért engedélyt öntől a pofáját - mert, lássuk be, egy kettős gyilkos esetében arcról nem beszélhetünk, fogalmilag kizárt - ábrázoló fotó közléséhez.

27 éve tevékenykedem az országos médiában, ez idő alatt sok mindent tapasztaltam, de olyan mértékű gátlástalanságot, amely önt jellemzi - még soha. Tegnapig.

Van bőr a képén jogra hivatkozni azok után, hogy különös kegyetlenséggel kioltotta két nő életét (egyikük a kislánya édesanyja)? Amikor kalapáccsal és vascsővel módszeresen szétverte áldozatai fejét, nem jutott eszébe a jog, a törvény? Nem gondolt arra, hogy a volt párját és annak édesanyját megilleti az ÉLETHEZ VALÓ JOG? Nem villant át az agyán (pontosabban annak helyén), hogy a kislányának JOGA VAN AZ ÉDESANYJÁHOZ? Amikor újra és újra - összesen ötvennégyszer (!) - lesújtott áldozatai fejére, nem tört fel önben, hogy a cselekménye törvénybe ütközik?

És most - fegyházbéli unalmában - eljutott oda, hogy jogért kiált… Éppen ön, aki a létező legfontosabb, legalapvetőbb jogot vette semmibe 6 és fél évvel ezelőtt. Leírom, amit gondolok: őn egy féreg, egy pondró. Azt sem titkolom, hogy az olyan elvetemült állatokat, mint példának okáért ön - amennyiben rajtam múlna -, úgy akasztatnám fel, mint a huzat. Azt is megmondom, miért. Abban a pillanatban, amikor különös kegyetlenséggel kioltotta két ember életét, önként lemondott minden jogáról. Az élethez fűződőről is. Az az ön szerencséje, hogy egy teljesen félreértelmezett „jogállamban” élünk, amelyben kizárólag a bűnözőknek vannak jogai - az áldozatoknak nincsenek. Ezért ronthatja még a levegőt, és zabálhat az adófizetők pénzéből. Amikor beleharap egy szelet kenyérbe, mindig jusson az „eszébe”: az én kenyeremet (is) eszi. Amit egyébként leírhatatlanul sajnálok öntől.

Sokat, szinte mindent elárul az úgynevezett lelkiismeretéről, hogy még él. És így lehetősége van arra, hogy - két maszturbálás között - kártérítést követeljen. Ugyanis azok a gyilkosok, akikben mocorog valamiféle lelkiismeretszerűség, végrehajtják maguk ellen azt az „ítéletet”, amit a félresiklott „jogállamokban” a törvény ugyan nem tesz lehetővé, ám a társadalom igazságérzete elvár. Önnek azonban nincs lelkiismerete. És ráadásul gyáva szar is. Nem merte megtenni azt, ami némi megnyugvást adhatott volna az áldozatai hozzátartozóinak, valamint a törvénytisztelő állampolgároknak.

Ehelyett 6 és fél év után felbátorodott, és azt képzeli, hogy „jár” önnek - a kétszeres gyilkosnak - 200 ezer forint kártérítés, amiért a Privatkopo.hu megmutatta az ország lakosságának a pofáját. Téved. Nem kicsit.

Felfogásom szerint a társadalomnak joga van megismerni a teljes nevét, és látni az ábrázatát annak a véglénynek, aki elvette két ember életét. Nem ön volt az első bűnöző, akinek bűnügyi portálunk közzétette a nevét és a fotóját. És nem is az utolsó. Lassan írom, hogy fel tudja fogni: N E M   É R D E K E L, hogy a deformált jogrendszerünk milyen jogokat biztosít a gyilkosoknak. Ha úgy tetszik, szarok rá. Az én „törvényeim” szerint az ön ÖSSZES joga megszűnt 2011. március 23-án.

Ebből következően, és ezzel aligha okozok nagy meglepetést önnek, a Privatkopo.hu kiadója nemhogy 200 ezret, de 5 forintot sem fog a zsebébe tenni. Ez elvi kérdés nálam.

Örüljön, hogy a gyenge, bűnözőbarát „igazságszolgáltatás” meghagyta az életét. És ne akarjon ennél többet, Gyilkos.

Amennyiben ez nem elfogadható az ön számára - pereljen be. Ehhez is joga van.

Megvetéssel:

Valencsik Ferenc, főszerkesztő-ügyvezető

További friss információk
Igazságügyi szakértő: „amennyiben a gyermekek az anyához érzelmileg közelednek, jelzik, hogy az anyához szeretnének kerülni, fizikai és érzelmi retorzióban van részük, az apa, illetve az apa jelenlegi élettársa őket bántalmazza” - a gyámhivatal „természetesen” nem intézkedik
Csak felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a kollégáit mérgező pécsi ápolónőt
Szórakozásból vert szét egy kelebiai házat a fiatalkorú falka - hat rajkó nem is büntethető, de a többi vandál is megússza
„Rogyjunk össze” cégek után 100 milliós taxistársaság: egy 24 éves „gazdasági zseni” pályaképe - némi ukrán „huncutsággal”
Átalakul az ügyészségi nyomozás rendszere
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat