Ma: 2021.01.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Ügyvéd segített hamis végrendelettel megszerezni az örökséget
Privatkopo.hu 2020.12.05. 10:04:00

Hamis tanúzással és közokirat-hamisítással is megvádolta az ügyészség azt a kiskunsági nőt, aki egy ügyvéd által készített hamis végrendelet segítségével megszerezte egy elhunyt ismerőse hagyatékát.A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádirata szerint a mélykúti lakhelyű nő - az ügy I. rendű vádlottja - megismerkedett, majd azt követően öröklési szerződést kötött egy helybeli idős asszonnyal.

A vállalt tartási és gondozási kötelezettségét azonban elhanyagolta, ezért hat év elteltével, 2010-ben kölcsönös megegyezéssel megszüntették a szerződést. Az idős asszonyt ezután az egyik rokona gondozta, akit ennek fejében örökösévé tett meg.

A nő 2018 májusában elhunyt, amiről utólag a vádlott is tudomást szerzett. Az évekkel korábbi bizalmas viszony miatt tudta, hogy az elhunytnak az ingatlanán kívül mintegy 10 millió forint megtakarítása és értékpapírja is van, ezért elhatározta, hogy a hagyaték megszerzése érdekében a hagyatéki eljárásban valótlanul végrendeleti örökösként jelentkezik.

További friss információk
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A Fővárosi Tulajdonosi Bizottság megkerülésével Fidesz-közeli céggel szerződött a fővárosi állatkert - azóta megbukott - ellenzékinek hitt vezetője
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Több embert kizsákmányolt, vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat