Ma: 2019.04.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Vigyázat! Így csapnak be a termékbemutatókon
baon.hu 2011.05.14. 10:49:00

Kecskeméti olvasónk termékbemutatón vásárolt masszázságyat 390 ezer forintért. Három héttel később egy helyi áruházban ugyanazon típusú terméket látott - ötvenezer forintért…Nyilvánvaló, hogy becsapták, hová fordulhat segítségért? - érdeklődött az idős férfi szerkesztőségünknél.

Ahogy az internetes vásárlásra, úgy a termékbemutatókon történt vásárlás, szerződéskötésre is igaz, hogy a vevő a terméket a kézhezvételtől számított 8 napon belül indoklás nélkül visszaadhatja, és az árát vissza kell kapnia. A vételi szerződésben tájékoztatni kell a vásárlót annak a vállalkozásnak a nevéről és címéről, ahol a vevő elállási jogát gyakorolhatja. Jelen esetben azonban lejárt ez a határidő, így elállási jogával már nem élhet az érintett.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület kecskeméti szervezetének irodavezetője, Tóth Ferenc azt tanácsolja, hogy az olvasó keresse meg azokat, akiket hasonló módon megkárosítottak, és tegyenek csoportos feljelentést a rendőrségen. Feljelentésükben hivatkozhatnak arra, hogy a tényleges vételár többszöröséért adták el nekik a termékeket.

Hasonló esetekre sajnos az ország más részein is bőven volt - és van - példa. Februárban ugyancsak idős embereket csaptak be házalók Siófokon, akik orvosi ajánlásra hivatkozva matracokat, masszázságyat adtak el százezer, illetve 300 ezer forintért. Ugyanezen termékek a kereskedelmi forgalomban néhány ezer forintért voltak megvásárolhatók. A siófoki rendőrökhöz több feljelentés is érkezett, nyomoznak az ügyben.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kiemelt figyelmet fordít a termékbemutatókra. Tavalyelőtt 7 hónapon át vizsgálták próbavásárlással illetve az általános szerződési feltételek elemzésével a kereskedőket. A vizsgálat lesújtó eredménnyel zárult: a kifogásolási arány 84 százalék volt, vagyis tízből nyolc helyen találtak problémát. Gyakran előfordult például, hogy az eladásra kínált termék jó minőségű volt, csak a boltban sokkal olcsóbb, mint a termékbemutatón.

További friss információk
Újabb megdöbbentő átverés: így csalták el a devizahitelesek pénzét a bankok
„Eldobós” cégekkel csalják az áfát a Taxify szolgáltató partnerei
Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése
Már a törvényszékek is a devizahitelesek mellé álltak: nem engedik elárvereztetni az adósok ingatlanjait
„Kit érdekel ma Magyarországon három ártatlan, szenvedő kisgyerek???”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat