Ma: 2021.08.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Nem csak Ferihegyen, hanem Budapest felkapott szórakozóhelyei és népszerű szállodái környékén is terrorizálják a taxisokat a Főtaxi által fizetett verőlegények
Privatkopo.hu 2020. 01. 20. 15:50:00

Nem csak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mindennaposak a fizikai, illetve verbális erőszakba torkolló összetűzések a biztonsági őrök és a taxisok között. A Privatkopo.hu bűnügyi portált megkereső sofőrök állítása szerint Budapest felkapott szórakozóhelyei, valamint a külföldi turisták körében népszerű hotelek környékén ugyanez a helyzet. A Nagy Elek érdekeltségébe tartozó Főtaxi és Elit Taxi védelmét ellátó, a budapesti reptéren a legnagyobb taxiscég érdekében tevékenykedő biztonsági vállalkozáshoz köthető érdekcsoportok vegzálják, terrorizálják a Főtaxi vetélytársait, fellépésükkel akadályozzák a gazdasági szabad versenyt, valamint sértik az utasok szabad választásához fűződő jogát. Közben a Nagy Elek vezette Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) olyan szervezetnek igyekszik láttatani magát, amely a fővárosi taxisok érdekeit védi…Néhány napja napvilágot látott két videofelvétel, amelyeket taxisok készítettek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az egyiken az látható, hogy a Hori-Zone nevű biztonsági cég embere tettlegesen bántalmazza az egyik taxitársaság (tehát nem hiéna) sofőrjét, a másik pedig azt rögzítette, hogy az említett biztonsági vállalkozás munkatársa fizikai erőszak kilátásba helyezésével - ocsmány stílusban - fenyeget egy taxi gépkocsivezetőt.

https://www.youtube.com/watch?v=fZG1Q1DDWFQ&spfreload=5

https://www.youtube.com/watch?v=SEHbK6gbnkk

Fővárosi taxisok a Privatkopo.hu-nak elmondták, hogy szinte mindennaposak a botrányos jelenetek Ferihegyen, a biztonsági őrök rendszeresen alkalmaznak fizikai és verbális erőszakot azokkal a taxisokkal szemben, akik nem a Főtaxi csapatába tartoznak. Ez nagyon sokat árt Budapest turisztikai vonzerejének.

De nem csak Ferihegyen vannak gondok. A főváros felkapott szórakozóhelyei, valamint a külföldi turisták körében népszerű hotelek környékén ugyancsak áldatlan állapotok uralkodnak. Ezeket a helyeket olyan, korábban erőszakos bűncselekmények elkövetéséért elítélt, szervezett bűnözői körökhöz köthető személyek „brigádjai” uralják, akiknek a Főtaxi és az Elit Taxi rendszeresen pénzt (milliós nagyságrendű összegeket) fizet azért, hogy lehetetlenné tegyék más szolgáltatók megjelenését, megakadályozzák, hogy azok fuvarozói tevékenységet végezzenek.

A szóban forgó taxiállomások egy részét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) üzemelteteti, a másik része viszont illegálisan kialakított „droszt”, amelyeket a BKK-nak fel kellene számolnia. De nem számolja fel, inkább statisztál az erőszakosan fenntartott helyzet konzerválásához. Karácsony Gergely főpolgármester eddig ugyancsak nem adta jelét annak, hogy határozott fellépésre készülne a vadnyugati állapotok megszűntetése érdekében.

Taxisbántalmazások, erőszakos cselekményekkel történő fenyegetések, autórongálások rendszeresen történnek ezeken a helyszíneken. Gyakorlatilag folyamatosan terrorizálják a nem főtaxis sofőröket.

A taxisok négy nevet említettek, akik ezt a jogellenes rendszert működtetik: H. Péter, D. Géza, K. Csaba és E. László. Az első kettő rendszeresen részt vesz a ferihegyi vegzálásokban is. De más területeken is jelen vannak: kábítószer-terjesztés, valamint prostituáltak futtatása (elsősorban nívós hotelekben).

Úgy tudni, a kétes figurák a Főtaxi védelmét ellátó, valamint a Budapest Airport által a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén történő „rendteremtéssel” megbízott Hori-Zone Kft. közvetítésével kerültek kapcsolatba a Főtaxi vezetőivel.

Egy Facebook-bejegyzés a sok közül, amelyben Nagy Elek távozását követelik a BKIK éléről

A Privatkopo.hu az alábbi kérdésekkel kereste meg a legnagyobb taxitársaság vezetőit.

„Ismerik-e H. Pétert, D. Gézát, és K. Csabát?

Tudomásuk van-e arról, hogy nevezettek szervezett bűnözői körökkel hozhatók összefüggésbe?

Tudomásuk van-e arról, hogy nevezettek korábban - erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt - büntetve voltak?

Megbízták-e Önök a fent nevezett személyeket, hogy különböző frekventált, budapesti közterületeken (szórakozóhelyek, hotelek közelében) fenntartsák a Főtaxi kizárólagosságát, és akár fizikai erőszakkal, vagy fizikai erőszak kilátásba helyezésével lehetetlenné tegyék, hogy ezekről a helyekről más taxisok szolgáltatást végezzenek?

Van-e engedélye a Főtaxinak ideiglenes taxi drosztok kialakítására?”

A Főtaxi felelős vezetői nem válaszoltak.

A Főtaxi és az Elit Taxi tulajdonosa, Nagy Elek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elsőszámú vezetője. Ez a szervezet úgy állítja be magát, mint amely a fővárosi taxisok érdekeit képviseli. Miközben az elnök taxiscégei annak érdekében működnek együtt bűnözői körökkel (és rendszeresen fizetnek azoknak), hogy - akár fizikai erőszakkal - ellehetetlenítsék, kiszorítsák a vetélytársakat.

Hogy is van ez?

További friss információk
Nyári szünet
Ordas hazugság, hogy a Kerekedi-öböl beépítését tervezik - A tények ismerete nélküli, meggondolatlan kommunikációjával árt Csopaknak a Nők a Balatonért Egyesület
Londonban fogták el annak a bűnbandának egyik tagját, amely fogva tartotta az augusztusban elégetett budai milliárdost és fosztogatta a vagyonát
Őrizetbe vették a rendőrök a halálos kimenetelű közlekedési baleset okozóját
Győrfi Pál apósa szervezte be fenyegetéssel Karikó Katalint az állambiztonsági szolgálat kötelékébe
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat