Ma: 2019.05.26.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Bántalmazta és elhanyagolta gyermekeit egy tatabányai nő
Privatkopo.hu 2018.05.23. 16:18:00

Vádat emelt az ügyészség egy tatabányai nővel szemben, aki hosszabb időn át rendszeresen megverte, éveken át elhanyagolta két fia nevelését. A halmazati szabályok miatt a „szülővel” szemben egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves tatabányai asszonnyal szemben, aki a szülői kötelezettségét éveken keresztül durván megszegte, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek.

A vádlott egyedül nevelte a 2001-ben, illetve 2012-ben született gyermekeit egy tatabányai lakásban. A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták, de az „anya” a gyógyszereket nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza, mert úgy gondolta, hogy a fia egyszerűen rossz gyerek. Az asszony ezzel a fiúval nem foglalkozott, nem biztosított neki szeretetteljes családi hátteret, ezért köztük egyre rosszabb viszony alakult ki, amely fokozódott a kisebbik testvér megszületése után.

Ekkor az „anya” a kisbaba gondozását a nagyobbik fiára hárította, illetőleg a kicsit látványosan szeretgette, becézgette. 2012 nyarán a gyermekeket már védelembe vette a gyámhatóság, mert a vádlott a négy hónapos kisbabát úgy etette, hogy a cumisüveget párnával támasztotta ki, míg ő dohányzott, továbbá rosszul kötötte be a babakocsiba, ezért a gyerek kiesett onnan.

Megtörtént, hogy az „anya” a csecsemőt a tatai tóban fürdette meg, amitől a gyerek bőrén kiütések jelentek meg.

Az asszony a nagyobbik fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, csak egy melegítője és egy pólója volt, egész héten azt viselte, hétvégén pedig neki magának kellett a ruháit mosnia. Az „anya” nem vett iskolatáskát sem, ezért a fiú műanyag szatyorban hordta a felszereléseit, valamint szülői értekezletre, fogadó órára sem járt.

Az asszony a kisebbik fiú óvodájában szintén nem vett részt szülői értekezleten, fogadó órákon, az anyák napi ünnepségeken sem jelent meg (nyilván érezte, hogy semmi keresnivalója ott - Privatkopo.hu), sőt, kétszer a nagyobbik testvér ment el helyette.

Az „anya” rendszeresen bántalmazta is az idősebb fiút, esetenként azért, mert a rábízott feladatot nem az elképzelése szerint hajtotta végre, illetve a verések alkalmával gyakorta ordított, trágár kifejezéseket használt. Az asszony egyszer a kisebbiket is pofon ütötte, akinek az arcán az ütés nyoma napokig látszott.

A halmazati szabályok miatt a szülővel szemben egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „Nagy Eleket üzleti módszerei és az általam ismert élettörténete miatt vállalkozói közösség képviseletére morális szempontból nem tartom alkalmasnak”
Egy cigány lakásmaffiózó közjegyzői és végrehajtói segédlettel forgatott ki az örökölt vagyonából egy 17 éves fiút
Családbarát?
Szívszorító: elvetemült bűnözőknek kijáró hatósági akció keretében szakították el édesanyjától a 9 éves bántalmazott kisfiút, hogy átadják - a bántalmazójának
„Csak formaság”: több mint félmillió forintot követelt a Duna House Hálózat ügynöksége egy sötétben, kutyafuttában aláíratott „megtekintési tanúsítványra” hivatkozva a megtévesztett idős asszonytól
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat