Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Tiltott szerencsejáték szervezése miatt több tévétársaságot megbírságolt a NAV
origo.hu 2011.10.04. 10:32:00

Több országos, és helyi sugárzású tévécsatornát bírságolt meg az adóhatóság betelefonálós műsorok miatt, mert nem volt játékengedélyük. A hatóság a tévécsatornákat fenntartó vállalkozásokra ötszázezertől nyolcmillió forintig terjedő bírságot szabott ki.Televíziós csatornákon sugárzott, emelt díjas telefonhívás vagy sms útján elérhető játékokat vizsgált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A szerencsejáték-felügyeleti szakterület megállapította: az érintett gazdasági társaságok tiltott szerencsejátékot szerveztek - közölte az adóhatóság kedden.

Az adóhatóság megállapította, hogy az úgynevezett "betelefonálós" műsorok esetében a néző az emelt díjas hívással megfizette a tétet, megkapta a nyereményt, de ennek megszerzése túlnyomórészt a véletlentől függött. Így a játék szerencsejátéknak minősült, melyekre szervezőjük nem kért és nem kapott engedélyt - írta közleményében Honyek Péter szóvivő. A hatóság ezért az országos és helyi vételkörzetű tévécsatornákat fenntartó vállalkozásokat, mintegy 30 céget 500 ezer forinttól 8 millió forintig terjedő bírság megfizetésére kötelezte.

A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény értelmében szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos tétfizetés ellenében, meghatározott feltételekkel nyereményre válik jogosulttá akkor, ha a nyerés vagy vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ. A törvény rendelkezik arról is, hogy a szerencsejáték szervező tevékenység folytatásához az állami adóhatóság engedélye szükséges, valamint tiltott szerencsejátéknak minősít minden engedélyköteles szerencsejátékot, amelyet a NAV engedélye nélkül szerveznek.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat