Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Sorsukra hagyta kiskorú lányait az „anya”
Privatkopo.hu 2020.05.08. 11:56:00

A Tatai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki 2018 márciusában, tatai otthonukban egyedül hagyta két tizenéves lányát.A vádirat lényege szerint az anya 2013 óta egyedül nevelte 15 és 14 éves lányait. A vádlottat passzív nevelési attitűd jellemezte, gyermekeit tanulmányaiban nem segítette, az iskolával nem tartotta a kapcsolatot, szülői értekezletekre, fogadó órákra nem járt. A nő ráhagyó nevelési módszerének következménye lett a kiskorú sértettek iskolakerülése.

A vádlott 2018 februárjában szerelmi kapcsolatot létesített egy csornai férfival, majd 2018 márciusában hozzá költözött, két kislányát egyedül hagyta tatai otthonukban, ezt követően a lányokat nagykorú nővérük nevelte. Az anya távozását követően a két kislány egyáltalán nem járt iskolába. A sértettek többször kérlelték a vádlottat, hogy térjen vissza hozzájuk, azonban a vádlott egy idő után teljesen elérhetetlenné vált. A kislányok 2018. április 5. napján gyermekotthonba kerültek.

A vádlott magatartása - következetes anyai viselkedés hiánya, családi körből való kilépése - következtében mindkét kiskorú sértettnél érzelmi, erkölcsi sérülést eredményezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, akkor a bíróság egy év börtönbüntetésre ítélje, amelynek végrehajtását kettő év próbaidőre függessze fel, valamint erre az időtartamra rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat