Ma: 2020.08.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Zavartalanul működnek a szexbotrányba keveredett győri ügyvéd kaszinói, Rákosfalvyhoz továbbra is dől a pénz
napi.hu 2019.11.09. 9:40:00

Még a bűncselekmény miatt jogerősen elítélt kaszinó tulajdonosoknak is van az ítélet után 30 napjuk arra, hogy bárkinek átadják a kaszinós cégüket - derül ki az állammal kötött koncessziós szerződésekből. A győri kaszinót is tulajdonló és a Borkai-ügyben is érintett Rákosfalvy Zoltán ügyvédként a magyar államot is képviselte.A szexbotrányba keveredett, de újraválasztott, végül mégis lemondott Borkai Zsolt győri polgármester ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán nem csak a győri önkormányzatot, hanem a magyar államot és a győri térség meghatározó gazdasági szereplőit is képviselte bírósági ügyekben - derül ki a Győr Plusz hetilap tavaly karácsonyi ünnepi számából. Az önkormányzati tulajdonban lévő lap interjút készített Rákosfalvy Zoltánnal (ő az, aki a Borkai-féle szexvideókon is látható volt), amelyből kiderült: hatalmas tapasztalat gyűlt fel az ügyvédi irodában, és speciális tudás is rendelkezésükre áll, amire szükség is van a magyar állam vagy a győri önkormányzat képviselete során.

„Titoktartás miatt konkrét példákat, ügyeket nem mondhatok” - fogalmazott az interjúban Rákosfalvy Zoltán. Bírósági határozatok szerint a peres ügyekben képviselt cégek között van például a tavaly egymilliárd forintos profittal záró Vill-Korr Hungária Kft. Hogy Borkai Zsolt ügyvédje jó kapcsolatokat ápol a magyar állammal, azt az is alátámasztja, hogy a kormánytól nyilvános pályázat nélkül is megkapta a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók koncessziós jogát, 10 évre. Nála csak Andy Vajna birtokolt több kaszinót, a januárban elhunyt üzletemberhez öt kaszinó tartozott. A szerencsejáték-törvény szerint az illetékes miniszter a megbízható szerencsejáték-szervezővel nyilvános pályázat kiírása nélkül is megkötheti a koncessziós szerződést. Ehhez megbízható szerencsejáték-szervezőnek kell lenni, aminek lazák a törvényi szabályai: elég, ha az adott cégnek nincsenek jelentős adótartozásai és nem kapott 5 millió forintnál nagyobb bírságot.

Hogy miért pont Rákosfalvy Zoltán cégei (Casino Win Kft., TREFF-KLUB Kft.) kapták meg megbízhatósági alapon, pályázat nélkül a kaszinókat a kormánytól, az nem teljesen átlátható, de az interjú szerint nem volt túl nehéz dolga. „Korábban az Eurovegas kaszinó pereit én vittem, beleláttam ebbe a világba. Sikerült koncessziót szereznem a győri, pécsi és a miskolci kaszinó működtetésére. A győri most volt kétéves, ez már hozza az üzleti számokat. Sajátos iparág ez, a kaszinóban nem csak a vendég, de a kaszinó is játszik” - magyarázta Borkai Zsolt ügyvédje a győri lapnak.

Több szálon nyomoznak

A kaszinók jövőjét azonban befolyásolhatják a Borkai-ügyben folytatott rendőrségi nyomozások. A rendőrségre ugyanis több bejelentés is érkezett.

„Az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a bejelentésekben foglaltak vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. A KR NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, valamint hűtlen kezelés és más gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt ugyancsak ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat. A további bejelentésekben szereplő különböző vélelmek megalapozottságát a nyomozó hatóság feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja" - közölte az ORFK.

Addig is zavartalanul működnek Rákosfalvy Zoltán kaszinói.

(Fotó: Győr Plusz)

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat