Ma: 2020.08.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Valótlan bejelentést tett az ittas férfi, aztán a kiérkező rendőrökre uszította a kutyáját
Privatkopo.hu 2020.05.26. 16:00:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a szabolcsi férfit, aki kutyájával támadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre.2020. május 23-án, 21 órakor egy 39 éves férfi rendőri segítséget kért, és azt állította, hogy egy szabolcsi község italboltja előtt többen bántalmazták, majd a bejelentést követően elment kutyát sétáltatni, ezért a kiérkező rendőrök nem találták a lakásán.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő bejelentő - miután meglátta a két körzeti megbízottat -, szidalmazni kezdte őket, majd az addig pórázon lévő nagytestű kutyáját elengedte, és a rendőrökre uszította. A rendőrök iratainak átadására szólították fel a férfit, aki ennek nem tett eleget, a helyszínt el akarta hagyni, ezért a rendőrök a karjainál fogva visszatartották. A férfi tovább uszította a kutyáját, és az állat ennek hatására az egyik rendőrt a lábán és a karján megharapta, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

A rendőrök a rájuk támadó kutyát lefogták, majd felszólították a férfit, hogy kösse meg az állatot és zárja el, továbbá azt is közölték vele, hogy előállítják. A férfi a kutyával bement az udvarra, majd azt újra a rendőrökre uszította és a kaput bezárta. A rendőrök a kaput benyomták, ekkor a kutya ismét rájuk támadt.

A rendőrök végül gázspray-vel ártalmatlanították az állatot, a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló elkövetőt pedig - aki a hivatalos személyeket folyamatosan trágár, becsületsértő kifejezésekkel illette és fenyegette - megbilincselték és előállították.

Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, és hivatalos személy elleni erőszak bűntettének, könnyű testi sértés vétségének és két rendbeli becsületsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését, és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás, valamint az őrizet elrendelése ellen.

A többszörösen büntetett, különös visszaesőnek minősülő férfit a nyomozó ügyészség 2020. május 26. napján állítja a Kisvárdai Járásbíróság elé.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat