Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
NAV: beszedhető a plusz 40 milliárdos adóbevétel
MTI 2011.09.30. 12:01:00
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) várakozásai szerint beszedhető az idén elvárt plusz 40 milliárdos adóbevétel, s várható az is, hogy a mintegy 250 milliárdra becsült, az európai döntés alapján visszafizetendő általános forgalmi adó egy része szintén visszakerül a költségvetésbe - közölte pénteken az adóhatóság elnökhelyettese.

Varga Árpád az ellenőrzési szekcióban tartott előadása keretében beszélt arról, hogy a végrehajtások révén beszedhető a 40 milliárdos plusz bevétel. Utalt rá, hogy "a meg nem fizetettségi szabály" eltörlésével a közgazdászok számítása szerint mintegy 250 milliárd forintot kell kiutalnia az adóhivatalnak, de ez valószínűleg kisebb összeg lesz, mert egy része visszakerül a költségvetésbe. Hozzátette, a revizorok kiemelten foglalkoznak majd a visszautalási igények ellenőrzésével.

Az elnökhelyettes elmondta, az idén az első félévben már 150 ezer vizsgálatot végeztek, az ebben az évben megállapított nettó adókülönbözet eléri a 199 milliárd forintot, a zárolások mértéke pedig már tízszerese a tavalyinak. Jellemzően az adómegállapítások 85 százaléka minden évben az áfára vonatkozik - mondta Varga Árpád.

Kifejtette, hogy ebben az esztendőben nagyjából 2.500 milliárd forint áfabevételre számít a költségvetés, ami visszautalások nélkül 4.400 milliárd forintra rúgna.

Hangsúlyozta: tudatosítani kell, hogy ha az adóhivatal nem tudja beszedni a kivetett adót, akkor a magyar költségvetés kiadási oldala "igen nagy bajban lesz", ez pedig nemcsak a vállalkozásokra, de a magánszemélyekre is visszahat. Reményét fejezte ki, hogy előbb-utóbb Magyarországon is kialakul az a kultúra, amely alapján mindenki belátja: közösen adjuk össze azt a pénzt, amit elkölthetünk.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat