Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Hova gurultak a parkolópénzek? Bírósági ítélet kötelezi a Centrum Parkolót a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalára
Blikk/nol.hu 2011.10.10. 11:39:00

Harminc napon belül nyilvánosságra kell hoznia a Centrum parkolótársaságnak, hogy pontosan mire költötte el az autósok által befizetett parkolási díjakat. A bíróság a Hanzély Ákos egykori öttusabajnok, LMP-s fővárosi képviselő által indított perben kötelezte erre a céget.Vajon mire költötte el a Centrum Parkoló Rendszer Kft. a parkolóautomatákba bedobált sok százmillió forintot? A kérdésre, amely Hanzély Ákos öttusabajnokban is felmerült, három év után végre választ kaphatunk: ennyi időbe telt ugyanis, hogy a bíróság kötelezze a parkolócéget, hozza nyilvánosságra a közérdekű adatokat - adta hírül a Blikk.

A Centrum 30 napot kapott, hogy eleget tegyen a jogerős ítélet szerinti kötelezettségének.

- Csodálkoznék, ha nem ütne ki mondjuk hirtelen tűz az irattárban - nyilatkozta Hanzély, aki 2007-ben még civilként indította az első pert az akkoriban parkolási „nagyhatalomnak" számító Centrum ellen. A 2010-ben fővárosi képviselőnek megválasztott exsportoló mögé azóta pártja, az LMP is felsorakozott, amely a harmadszorra indított pert végül megnyerte a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-vel szemben.

Az LMP kiadott közleménye szerint a Centrum Parkoló, amely a főváros hét kerületében üzemeltetett automatákat, jó, ha a beszedett pénz egyötödét juttatta vissza az önkormányzatoknak.

Előfordult, hogy a becsléseik szerint 200-300 milliós éves bevételükből az adott kerület mindössze 15 milliót kapott meg. A Centrum ügyvezetője, Piros Attila nem reagált a Blikk megkeresésére.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat