Ma: 2020.08.28.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Sorsolással nyerte meg a félmilliárdos MTVA pályázatot a Főtaxi - a 6x6 Taxi a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult jogorvoslatért
Privatkopo.hu 2019.12.16. 7:28:00

A Privatkopo.hu értesülése szerint néhány napja eredményt hirdettek abban a 2 évre szóló, 500 millió forint keretösszegű, „fuvarszervezési szolgáltatás/taxiszolgáltatás” elnevezésű közbeszerzési eljárásban, amelynek ajánlatkérője a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) volt. A második nekifutásra érvényesnek minősített tendert a Főtaxi nyerte. Mégpedig nem akármilyen körülmények között, ugyanis a két pályázó (a korábbi szolgáltató, a 6x6 Taxi, valamint a Főtaxi) az értékelés során egyforma pontszámot ért el, így sorsolással döntöttek a nyertesről, és a szerencse a Főtaxinak kedvezett.Az előzmények nem voltak furcsaságoktól mentesek, hiszen az első, 2019. július 2-án közzétett hirdetményt - a 6x6 Taxi panasza miatt - az MTVA augusztus 9-én érvénytelenítette és kilenc nappal később újabb pályázati felhívást tett közzé. Az abban szereplő kritériumokat több ponton megváltoztatták az első kiíráshoz képest, amelyben még olyan paramétereket határoztak meg, amelyeknek egyedül a Nagy Elek érdekkörébe tartozó Főtaxi tudott (volna) megfelelni.

A második, módosított pályázati kiírásban viszont már olyan elvárásokat határozott meg az MTVA, amelyek inkább a 6x6 Taxi sikerét vetítették előre.

A pályázati kiírások furcsaságairól ebben a cikkben számolt be a Privatkopo.hu:

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=mutyisztantaxi&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Nem kis meglepetést okozott a taxistársadalomban, hogy a benyújtott pályázatok értékelése „döntetlen” eredményt hozott, azaz a két vetélytárs, a 6x6 Taxi és a Főtaxi egyforma pontszámot ért el. Ezt követően sorsolással döntöttek a nyertesről. A szerencse a Főtaxinak kedvezett, így Nagy Elek társaságáé lett a félmilliárd forintos megbízás. Legalábbis jelen állás szerint.

Ugyanis a 6x6 Taxi vezetősége az alábbi tartalmú sms-t küldte munkatársainak az eredményhirdetést követően.

„MTVA pályázat! Fontos!

Tisztelt Kollégák! Tájékoztatunk Benneteket, hogy az MTVA taxi szolgáltatásról szóló közbeszerzési pályázata a mai napon lezárult. Társaságunk minden jogszabálynak és pályázati előírásnak megfelelő szakmai anyagot nyújtott be az ajánlatkérőnek. Délután megtörtént az eredmény kihirdetése, sorsolás formájában, amelynél nem Társaságunkat hirdették ki nyertesnek. Fontos, hogy tudjátok, a pályázat során súlyos eljárási hibákat tapasztaltunk, ezért megítélésünk szerint kizárólag a 6x6 Taxi által benyújtott anyag felel meg a pályázati előírásoknak, ennek értelmében a legmagasabb szintű jogorvoslati kérelemmel éltünk a Közbeszerzési Döntőbizottság felé. Ezt már korábban megtettük, még a sorsolás előtt beadtuk a kérelmünket a Hatósághoz. A törvényi kereteken belül továbbra is mi szolgáltatunk az MTVA felé, és várjuk a számunkra kedvező pozitív visszajelzést. Minden fejleményről természetesen értesíteni fogunk Benneteket.

Köszönettel, Vezetőség”

Iparági források szerint, amennyiben a 6x6 Taxi elvesztené a félmilliárd forintos MTVA megbízást, az alapjaiban rendíthetné meg a társaságot.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat