Ma: 2021.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Pintér, Bolcsik és Hajdú nevével próbálta „zsarolni” az elégetett budai milliárdos lányát egy volt rendőrtiszt - nem adta be a derekát, 3 hét múlva az apja halott volt
Privatkopo.hu 2021. 02. 01. 15:43:00

„Írjatok rám van információm Mészáros István ügyében!” - ezzel az üzenettel jelentkezett több mint egy hete a Privatkopo.hu Facebook-oldalán egy személy. A bűnügyi portál felvette vele a kapcsolatot, amelyet követően napokon át tartó chatelés következett. A titokzatos informátor feltűnően jól tájékozottnak tűnt a 2020. augusztus 10-én, bári kastélyában szénné égett milliárdos ügyében, különösen abban a kérdéskörben, amellyel összefüggésben a BRFK Felderítő Főosztálya hónapok óta nyomozást folytat. „Én mindent is tudok nektek adni, ami nincs sehol” - írta.

A kilétét felfedni nem kívánó informátor szerint azért indított nyomozást Mészáros István halála ügyében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, mert - szó szerinti idézet következik - „az István lánya tett egy vallomást az öreg halála előtt 3 héttel hogy egy volt alezredes felhívta 28 hívás volt pontosan. Az volt rendőr arra kérte a lányt szerződjön le velük mert akkor neki van egy tábornok ismerőse aki majd fel viszi Pintér úrhoz aki majd a Tekkel ki rakja az akkor ott tartózkodó Makai Zsoltot meg van nevezve a hívo neve telefonszáma. Az István lánya ezt már zsarolásnak vette és nem tett eleget annak a kérésnek hogy írjanak alá egy szerződés pontosan azt mondta ez a volt rendőr ha nem írja alla a szerződést meg fog halni az apja és rá 3 héttel rá el is hunyt na innen indult az emberölés ügye”. Az informátor hozzátette, látta a fiatal nő vallomását, amelyben mindezt elmondta a rendőröknek.

Részlet az elégetett milliárdos lányának a BRFK Felderítő Főosztályán tett tanúvallomásából

Valóban született ilyen tartalmú tanúvallomás a BRFK Felderítő Főosztályán, 2020. augusztus 3-án. A Privatkopo.hu birtokába került az a hangfelvétel, amelyet az elhunyt milliárdos fiatalabbik lánya rögzített 2020. július 16. napján, amikor a magát volt rendőrtisztnek mondó M. Ákos huszonnyolcadik alkalommal hívta Anikót, aki ezúttal felvette a telefont.

„Kezét csókolom! M. Ákos vagyok. Kedves Anikó, találkoznunk kellene, nagyon gyorsan, mert a helyzet nagyon súlyos, és meg kellene beszélnünk a további lépéseket. (…) Mikor tudunk találkozni nagyon sürgősen? (…) Következő a helyzet, itt most egyszerűen azért kell gyorsan mennünk, hogy még élve vissza tudjuk hozni Istvánt ettől a csapattól. (…) Holnap találkoznunk kellene egy rendőr tábornokkal, aki intézné a továbbiakat. Mindent előkészítettünk, mindent megszerveztünk. Ők látták a Privátkopó cikkét, tőlem kaptak elég sok információt, amennyit csak tudtam, begyűjtöttem. (…) Az a helyzet, hogy a tábornok úr intézkedése alapján a TEK a rendelkezésünkre áll. De nagyon gyorsan kell lépnünk. Csak ön adhat megbízást erre. Úgy tudom, hogy eltűnés miatt tett bejelentést a rendőrségen, holott ez nem eltűnés, hanem emberrablás. A kettő nem azonos jogi kategória, a rendőrség nem egyformán keresi. (…)A tábornok neve, akihez mennünk kell, Bolcsik András. Pintér Sándor úrral személyes kapcsolata van, tartják folyamatosan a kapcsolatot. Én megtaláltam ezt a kapcsolatot, de nagyon gyorsan lépnünk kell. (…) A tábornok úrék intézik a továbbiakat. (…) Személyes találkozást kért öntől a tábornok úr, és onnantól kezdve viszont 72 órán belül megy a gőzhenger. (…) Nem kell feljelentést tennie. Ad egy megbízást a tábornok úréknak, hogy mindent intézzenek, és mindent el fognak intézni, Istvánt visszahozzák, a vagyont visszaszerzik, amit ezek elvittek törvénytelenül, mert a cégek átírása is gyakorlatilag a cégbíróságon van. (…) Tudom, hogy a tábornok úrék tudnak segíteni. Hajdú János tábornok, a TEK parancsnoka a Bolcsik tábornok tanítványa, tehát ott van egy ilyenfajta személyes kötődés. Az én mostani főnököm itt a cégnél, a Szanyi ezredes, ő is tanára és főnöke volt Hajdú tábornoknak, tehát itt több oldalról van „megfogva” Hajdú úr, és cselekvésre bírva. Próbáltam ma már sokszor elérni önt telefonon, de nem vette fel. (…) Nagyon fogy az időnk.”

(A Privatkopo.hu megjegyzése: Bolcsik András nevű főtiszt nem szolgál a rendőrség állományában. A Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatóját Bolcsik Zoltánnak hívják. Azt nem tudni, hogy a volt rendőrtiszt róla beszélt-e a telefonbeszélgetés során.)

„Igazából abban igaza van a lánynak aki nyilatkozott nektek gondolom a … Hogy gyógyszerezve volt az apja és azt a Tünde és brigadja csinálta” - írta a titokzatos informátor a bűnügyi portál munkatársának. A kérdésre, kik tartoztak Gyöngyösi Tünde (a TEK műveleti főosztályvezetője, Gyöngyösi Károly ezredes húga - a szerk.) „brigádjába”, az informátor azt válaszolta, hogy Kótai Andrea és a futtatója, Kremó Győző. Közlése szerint Kremó, az általa futtatott Kótai Andreán keresztül, 30 millió forintot „vehetett le” Mészárosról. Az informátor állítása szerint Makai Zsoltot Kremó Győző ajánlotta az üzletembernek, mint olyan személyt, aki majd „megvédi” őt a kurváktól és a stricijeiktől.

 

Vagyis a szokásos cigánybűnözői koreográfiát alkalmazták: a nagyvállalkozót „megvédték” - saját maguktól. Így került a képbe a többszörösen büntetett erőszakos bűnöző, Makai Zsolt és csapata.

Dr. Péczely Attila ügyvéd, fideszes politikus a bűnbanda színrelépésével szinte azonos időben kapott megbízást a nagyvállalkozó jogi ügyeinek intézésére. Az informátor ezzel kapcsolatban azt írta, hogy a jogi szakembert Kremó Győző strici ajánlotta Makainak - így lett 2020 áprilisában a milliárdos jogi képviselője. Az eseményekből az a kép rajzolódik ki, hogy Kremó és Makai azonos bűnözői körbe tartozhat.


„Tünde és az öreg elmondása alapján van egy videó hogy a Gyöngyösi Károly ezredes úr (a TEK műveleti főosztályvezetője - a szerk.) több alakommal járt fent a villában és azt is tudom iPhone ok lettek felvéve a cég nevére amit mai napig rendőrök használnak, ez lett jelezve tavaly nyáron az NVSZ-nek” - írta a titokzatos informátor, aki azt is közölte, hogy szerinte TEK-esek használhatják a készülékeket. Megemlítette, hogy „most indult a napokba egy nyomozás ami titkosítva van 20 évre” .
A nevét titkoló forrás feltűnően jól tájékozott volt abban a bűnügyben, amelyben a BRFK Felderítő Főosztály folytat nyomozást - sikkasztás bűntett gyanúja miatt - Makai Zsolt és társai ellen. Azt állította, hogy az elégetett budai milliárdos fiatalabbik lányának összes vallomását olvasta. Ez igaz lehet, hiszen a rendőrségi jegyzőkönyvek tartalmát a valóságnak megfelelően írta le. „De meg súgok neked valamit ezek a nyomozati iratok nemcsak Makai féle Brigádjánál vannak” - jegyezte meg.

Vagyis: súlyos bűncselekménnyel összefüggésben keletkezett rendőrségi dokumentumok, köztük az elégetett nagyvállalkozó lányainak tanúvallomásai, jártak körbe az ügyben érintett (és nem érintett) bűnözők kezein, akik így mindenről értesültek. Döbbenet.

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozóinak magatartása más vonatkozásban is gyanút keltő. A Privatkopo.hu munkatársai 2020. július elején kezdtek képanyagok készíteni arról, hogyan „pucolták ki” a cigánybűnözők több héten keresztül a budai milliárdos egyik cégének Budapesthez közeli telephelyéről a hasznosításra váró színesfémhulladékot. Több száz tonnányit. A felderítőknek a nagyvállalkozó egyik lánya - videókkal, fotókkal - azonnal jelezte, hogy a bűnügyi lap megfigyelői bűncselekményt észleltek. Mi történt? Semmi. Makaiék teljes nyugalomban „dolgozhattak” tovább, háborítatlanul sikkaszthatták el az üzletember kft.-jének vagyonát, a rendőrök nem léptek közbe. Majd, miután a bűncselekmény teljesen befejezetté vált, elrendelték a nyomozást.

Eddig még nem kapott nyilvánosságot az a tény, hogy a BRFK Felderítő Főosztály nyomozói 2020. augusztus 10-én, hétfőn, a Budapest XII. kerületi Gyámhivatal hivatalos helyiségében ki akarták hallgatni Mészáros Istvánt. Azért ott, mert a férfi akkor már gondnokság alatt állt és a kirendelt hivatásos gondnoknak a vonatkozó törvény szerint jelen kell lennie a nyomozati cselekménynél. A felderítők e tervükről négy nappal korábban értesítették a kirendelt gondnokot, akitől Makaiék tudomást szerezhettek a bűnüldözők elképzeléséről. A tervezett kihallgatás napján, hajnali 2 óra 50 perckor „kigyulladt” a budai milliárdos Bár községben álló kastélya, és a gyorsan terjedő tűzben szénné égett a férfi. Az esetet megelőző napon ugyancsak lángok csaptak fel az ingatlan azon szobájában, amelyben Mészáros tartózkodott, de akkor - az ijedtségen kívül - még nem esett baja. A pénzember kihallgatásra így már nem kerülhetett sor.

Itt, villája alagsorában tartották fogva a nagyvállalkozót, a szék ülőrészét kifürészelték, azt használhatta wc-ként

Ugyancsak a BRFK Felderítő Főosztályhoz kapcsolódik a harmadik történet. Az augusztusban elégetett üzletember családja, valamint vállalkozásai összesen 22 gépjárművet birtokoltak, ebből 15 személygépkocsi, 7 teherautó. A gépjárművek kulcsai, forgalmi engedélyei - kivétel nélkül - eltűntek, vélhetően a cigánybűnözők vették azokat magukhoz. Az elhunyt férfi kisebbik lánya 2020. október végén érdeklődött a BRFK felderítőinél, mi van a papírokkal és a kulcsokkal. Ezt a választ kapta: „Vannak nálunk valamik, de azt nem mondhatjuk meg, hogy mik.” Azóta több mint 3 hónap telt el, a gépjárművek forgalmijai, kulcsai nem kerültek vissza a tulajdonosokhoz, így az autók használhatatlanok. „Nyilvánvaló, hogy emiatt kártérítési pert fogok indítani a BRFK-val szemben. A felderítők magatartása elfogadhatatlan” - közölte a gyanús körülmények között életét vesztő milliárdos fiatalabbik lánya.

Az informátor szerint a nagyvállalkozó Budapest XII. kerületi villája korábban „be volt technikázva”, a rendszer éveken keresztül mindent rögzített, ami az épületben történt. „Mészáros átadta kis Józsefnek ezt a pendriveot amin megnevezte milyen befolyásos emberek mentek fel a villába többekközt rendőrök is és vették el vagyona bizonyos részét ezt a pendriveot kis József leadta tavaly az NVesznek (helyesen: NVSZ-nek, azaz a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak - a szerk.)” - írta Messengeren a Privatkopo.hu munkatársának. Nem tudni, Kiss valóban átadta-e az adathordozót a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak, vagy - „üzleti okból” - megtartotta azt magának, esetleg másolatot készített arról, azzal a céllal, hogy „szükség esetén” zsarolási pozícióba kerülhessen. Ezzel kapcsolatban egy magánnyomozó azt mondta a lapnak, hogy alvilági személyek gyakran jutnak - különböző módon - olyan kompromittáló kép- és/vagy hangfelvételek birtokába, amelyek alkalmasak arra, hogy azokkal később politikusokat, rendőröket, üzletembereket zsaroljanak.

„Mindent látok és tudok elég legyen ennyi és nem kell jelezni sehova mert nem érsz el vele semmit csak a forrásod elapad mert nem tudnak velem mit kezdeni”- tudatta bűnügyi portál újságírójával a jól informált „súgó”.

(folytatjuk)

A Privatkopo.hu néhány korábbi cikke a témában:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=ideiglenesgondnok&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=atuzhalalthaltmillirdoslanya&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=informatorinterju&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=varatlanfordulat&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=gyongyosikotai&MN=Joghalo&LN=Hungarian

 

További friss információk
Hamis tanúzás és ügyvédi visszaélés gyanújával őrizetbe vettek egy ügyvédet
„Szabad” véleménynyilvánítás Iregszemcsén: „A polgármester megfenyegetett, ha nem adjuk át neki az ellene kezdeményezett aláírásgyűjtés íveit, kirúg a közmunkaprogramból” - a rendőrség hivatali visszaélés gyanújával nyomoz
Szerelemdoktor: súlyosítást indítványoz az ügyészség az UFO együttes frontembere és társai ellen, akik Svájcban futtattak prostituáltakat
Késlekedett orvosi segítséget kérni az anya, meghalt a gyermeke
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a korrupt lébényi autópálya-rendőröket
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat