Ma: 2021.01.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
A Fidesz pártigazgatójának holdudvarába tartozó jogász akarta megakadályozni a Karácsony Gergely által kinevezett főigazgató bűncselekményeiről beszámoló cikk megjelenését
Privatkopo.hu 2020.12.17. 10:55:00

A Privatkopo.hu bűnügyi portál 2020. december 11-én, pénteken, 8 óra 13 perckor, e-mailben egyetlen kérdést tett fel a Fővárosi Állat- és Növénykert kinevezett főigazgatójának: „Azonos-e Ön azzal a Szabó Rolanddal, aki 2017. január 01. és 2019. október 31. között a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. ügyvezetője volt?” A férfi válaszát 15 óráig várta (volna) a lap. 14 óra 53 perckor más jelentkezett Szabó helyett.         Barátok közt: Tóth Csaba és dr. Mikó István (fotó: index.hu)

A Fővárosi Állat- és Növénykert november végén kinevezett főigazgatója október eleje óta gyanúsítottja egy büntetőügynek. A férfi fiktív számlákkal okozott kárt korábbi munkáltatójának, a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft.-nek, ahol közel 3 évig ügyvezetőként dolgozott. A bűnügyi portál értesülése szerint más cégeknél is találtak olyan, nem valós gazdasági eseményeket tükröző számlákat, amelyek Szabó Rolandhoz köthetők.

A Privatkopo.hu leleplező cikkének megjelenését követően Szabó Roland visszavonta az állatkert főigazgatói posztja elnyerésére októberben benyújtott pályázatát, Karácsony Gergely főpolgármester pedig szépen visszavonta a Szabó kinevezéséről szóló határozatát. De… A gyanúsított az állatkert általános főigazgató-helyettese maradhatott. Így döntött Budapest főpolgármestere.

Szabó Roland, aki a főpolgármester szerint továbbra is alkalmas főigazgató-helyettesnek, főigazgatónak azonban nem, december 11-én, pénteken dr. Mikó István jogászt bízta meg azzal, hogy „válaszoljon” a Privatkopo.hu kérdésére, rendezze a felmerült „problémát”. A jogász megkereste a bűnügyi portál lapigazgatójának egyik barátját, azzal a céllal, hogy megakadályozza a leleplező cikk megjelenését. „Mindenképpen meg fogunk állapodni” - üzente. A közvetett megkeresés konkrétan arra vonatkozott, hogy „mit kér” cserébe a bűnügyi portál vezetője azért, hogy a tervezett cikk ne jelenjen meg. A választ gyorsan megkapta: a Szabó Roland ügyéről beszámoló írás december 15-én, kedden, 13 óra 24 perckor megjelent. http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=GazdasagiBunugyek&AN=szaboroland&MN=GazdasagiBunugyek&LN=Hungarian

Kicsoda dr. Mikó István? Számos lap azt állítja róla, hogy a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor embere, a politikus holdudvarának egyik dísze. Tóth Csaba úgynevezett „erőember” jogi ügyeinek intézője, stratégiai igazgatója, magyar hangja, mindene.

https://24.hu/belfold/2020/02/05/kubatov-embere-a-hadibizniszben-a-problemas-szemelyt-el-kell-tavolitani/

https://atlatszo.hu/2017/06/08/nem-vagyunk-kubatov-katonai-allitja-a-kormanybarat-sportembereket-foglalkoztato-ceg-tanacsadoja/

https://index.hu/belfold/2020/01/24/borkai_fidesz_szexvideo_zsarolas/

https://hirklikk.hu/kozelet/kubatov-kopaszai-ujra-akcioba-lendultek/324651

Kicsoda Tóth Csaba?

https://444.hu/2016/07/06/a-liget-projekt-reklamarca

https://magyarnarancs.hu/belpol/a-csalad-porolye-100170

https://www.blikk.hu/sport/celkeresztben-a-fradi-rendfelelose/9e3chj7

https://24.hu/fn/gazdasag/2016/07/29/liget-projekt-toth-csaba-mindegyik-ajanlattevo-ceggel-kapcsolatban-allt/

A Privatkopo.hu 2020. december 16-án, reggel azt kérdezte Karácsony Gergely főpolgármestertől, tudomása van-e arról, hogy az általa kinevezett Szabó Roland kit bízott meg azzal, hogy az ellene zajló büntetőeljárásról beszámoló cikk közzétételét megakadályozza egy úgynevezett „megállapodással”?

Hogy is van ez a kormánypártiság meg ellenzékiség? Ki hol focizik? Ezek ugyanazok?

A városvezető hallgat. Szabó Rolandot nem tartja alkalmasnak főigazgatónak. De általános főigazgató-helyettesnek igen.

A Blikk cikke a férfi „munkásságáról”:

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/csalas-gyanusitas-szabo-roland-kihallgatas-fovarosi-allatkert/fe3wleq?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso

Dr. Mikó István reagálása:

„Először is immáron 20. alkalommal szeretném jelezni, hogy nem tartozom Kubatov Gábor pártigazgató Úr közvetlen környezetébe, holdudvarába - ha létezik ilyen egyáltalán - ezért is kérem, hogy a pártigazgató úr nevét ne lobogtassák, ne mossák össze a személyemmel összefüggő tárgyú cikkekben, bár kétségtelen, hogy nézettség növelés szempontjából egy megfelelő opció lenne.

Ami az ügy érdemét illeti, valóban találkoztam Szabó Rolanddal, aki azért keresett meg a jogi képviselőjével együttesen, hogy tanácsot kérjenek - de nem jogi tanácsot - mivel Szabó Rolandot már a kinevezését megelőzően presszionálták, mondhatni zsarolták azzal, hogy fizessen egykori munkaadója felé, annyit és úgy, ahogy mondják és nem lesz semmi az ügyből, illetve - és itt a lényeg - nyugodtan pályázhat a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói állására. Én azt a tanácsot adtam Szabó Rolandnak, hogy adja be a pályázatát az állásra és amennyiben sor kerül az utóbb be is következett eseményekre, úgy tegyen feljelentést.

Miután a megszemélyesítés nélkül megírt levelük megérkezett Szabó Rolandhoz, illetve mint kiderült párhuzamosan a Fővárosi Önkormányzathoz, ismét tanácsot kért a cikkel kapcsolatban én pedig felkerestem az egyik ismerősömet és megkértem, hogy jelezze Ön felé, hogy nem szerencsés előrevetíteni, befeketíteni bárkit a hatósági eljárás lefolytatásáig és amennyiben a cikk megjelenik valótlan tartalommal, úgy annak meglesznek a következményei. A következményeken a peres eljárást értettem. Nem kínáltam Önnek megegyezést, mert nincs és nem is volt miért, így amit Ön leírt az abszolút valótlan. Megjegyzem nem szokásom üzengetni, ha van mondanivalóm, akkor ahogyan eddig minden hírportál részére eljuttattam az álláspontom kivétel nélkül, ahogyan most is ezt teszem, azért mert engem szólított meg, Szabó Rolandtól olyan felkérést, megbízást nem kaptam, hogy válaszoljak Önöknek. Sajnálom, hogy Ön ezt a módját választotta a kapcsolatfelvételnek, más újságírók telefonon megkerestek és meghallgatták az én nyilatkozatom is mielőtt írtak volna egy cikket politikai hovatartozás vizsgálata nélkül. De mindenki másképpen dolgozik, ezt el is fogadom.

Munkájához további sok sikert kívánva, maradok tisztelettel:

dr. Mikó István”

További friss információk
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A Fővárosi Tulajdonosi Bizottság megkerülésével Fidesz-közeli céggel szerződött a fővárosi állatkert - azóta megbukott - ellenzékinek hitt vezetője
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Több embert kizsákmányolt, vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség
Gyereklányokat vett rá egy váci „férfi”, hogy küldjenek magukról meztelen képeket
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat