Ma: 2021.04.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a korrupt lébényi autópálya-rendőröket
Privatkopo.hu 2021. 03. 11. 6:34:00

A vád szerint a lébényi rendőrök a szolgálatuk ideje alatt az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán - készpénzért cserébe - nem büntették meg a főleg külföldi autósokat, turistabuszokat. Az ügyben 18 rendőr is érintett, a büntetőeljárás során pedig valamennyien korrupció miatt felelhettek, az eljárás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen indult.Az ügyészségi vádirat szerint 2018 szeptembere előtt a lébényi autópálya-rendőrök az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán ellátott járőrszolgálatuk alatt, külföldi tehergépkocsik és turistabuszok vezetőitől tovább haladásukért rendszeresen pénzt kértek.

Az ügyészség egyik korábbi közleménye szerint 18 korrupt rendőrrel szemben azért indult büntetőeljárás, mert a lébényi egyenruhások abban állapodtak meg egymással, hogy az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán a közlekedési szabálytalanságok feletti szemet hunyásért rendszeresen jogtalan jövedelemre tesznek szert.

A rendőrök főként a külföldi tehergépkocsik és turistabuszok vezetőit ellenőrizték. Azért, hogy őket tovább engedjék, vagy azért, mert a sofőrök szabálytalanságokat követtek el, mellőzték a felelősségre vonást, és pénzt kértek. A járőrök főként ukrán, bolgár, román, láthatóan túlsúlyos járműszerelvényeket állítottak meg, a sofőröktől pedig 20 és 50 euró közötti összegeket kértek el.

Az eljárás során az ügyészség új büntetőeljárási törvény lehetőségeivel élve egyezséget kötött a rendőrökkel, amelynek értelmében az egyenruhásoknak tényfeltáró vallomást kellett tenniük a bűnösségük beismerése mellett.

A nyomozó ügyészség az egyezségre tekintettel azt indítványozta, hogy a bíróság az elő­ké­szí­tő ülé­sen az elkö­ve­tő­ket bün­te­tő­jo­gi fele­lős­sé­gük ará­nyá­ban ítélje 2-3 év vég­re­haj­tan­dó bör­tön­­re, köz­ügyek­től eltil­tás­ra és pénz­bün­te­tés­re, továbbá ren­del­jen el vagyon­el­kob­zást velük szem­ben jog­ta­lan gaz­da­go­dá­suk össze­gé­ig.

Az előkészítő ülésen a bíróság 2021. március 5-én a korábban meghozott egyezségeket jóváhagyta, majd meghozta az ítéletét. A bírói döntés valamennyi rendőr vonatkozásában egyezett az ügyészi vádiratban tett büntetési indítványokkal.

További friss információk
Hamis tanúzás és ügyvédi visszaélés gyanújával őrizetbe vettek egy ügyvédet
„Szabad” véleménynyilvánítás Iregszemcsén: „A polgármester megfenyegetett, ha nem adjuk át neki az ellene kezdeményezett aláírásgyűjtés íveit, kirúg a közmunkaprogramból” - a rendőrség hivatali visszaélés gyanújával nyomoz
Szerelemdoktor: súlyosítást indítványoz az ügyészség az UFO együttes frontembere és társai ellen, akik Svájcban futtattak prostituáltakat
Késlekedett orvosi segítséget kérni az anya, meghalt a gyermeke
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a korrupt lébényi autópálya-rendőröket
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat