Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Hoppá! Az összes parlamenti párt leszavazta az adóhivatalt
atv.hu 2011.10.05. 8:51:00

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kormányrendeletet sértve akart bevásárolni - többek között titkos információgyűjtéshez szükséges eszközöket.Mintegy 2,7 milliárd forintért akart bevásárolni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mégpedig a közbeszerzési eljárást kihagyva, ám az ügyletet a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjai egyhangúan megvétózták. Hogy az összes párt képviselője nemet mondott, az több visszás tényezőnek volt köszönhető. Egyrészt a grémium ülésén nem képviseltette magát a Nemzeti Gazdasági Minisztérium (a tárca a NAV gazdája), csupán az adóhatóság két munkatársa próbált a beszerzés mellett érvelni, amiről még a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jelen lévő emberei is azt mondták: nem tudják, összhangban van-e a kormány azon döntésével, ami számos közbeszerzést leállít, felfüggeszt.

A jelek szerint nincs, ugyanis az egyik jelentős tétel egy informatikai beszerzés lett volna, mégpedig 450 millió forintos értékben. "Csakhogy a szeptember 19.-én kelt 13/16/2011-es kormányrendelet leállítja az informatikai eszközök beszerzését", erősítette meg az atv.hu információját Vadai Ágnes, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke. A legnagyobb tétel 1,7 milliárd forint lett volna, így év végén adó- és zárjegyeket vásárolt volna a NAV. A legizgalmasabb beszerzésre pedig 80 millió forintot igényelt volna az adó- és vámhatóság — ez a summa nem szerepelt az eredeti beszerzések között, és a NAV képviselői az ülésen sem voltak hajlandók megmondani, mire is mennének a költségvetési forintok, csak annyit közöltek, hogy a szervezett által végzett titkos adatgyűjtéshez vennének belőle ezt azt.

A NAV egyébként sem dokumentálta túl a beszerzést: egyrészt a tételeket csak „nettóban” tüntették fel az előterjesztésben, másrészt a szervezet képviselői általános felmentést akartak, azaz több éves mentességet. Az ülésen végül az derült ki, hogy 2011-re és 2012-re szeretné a közbeszerzést mellőzni a NAV, viszont az is világossá vált, hogy az említett 2,7 milliárd forint csak az idénre vonatkozik, a jövő évet illető összegről nem tudni semmit.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat