Ma: 2021.04.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
„Szabad” véleménynyilvánítás Iregszemcsén: „A polgármester megfenyegetett, ha nem adjuk át neki az ellene kezdeményezett aláírásgyűjtés íveit, kirúg a közmunkaprogramból” - a rendőrség hivatali visszaélés gyanújával nyomoz
Privatkopo.hu 2021. 03. 24. 11:31:00

2020. december végén aláírásgyűjtés indult Iregszemcsén azzal a céllal, hogy a hivatalban lévő polgármestert lemondásra bírják, az önkormányzat képviselőtestülete pedig feloszlassa magát. A polgármester tudomást szerzett a kezdeményezésről és állítólag megfenyegetett egy közmunkást, amennyiben az aláírásgyűjtésben szervezőként résztvevő édesanyja nem adja át a településvezetőnek a birtokában lévő, aláírt íveket, kirúgja a közmunkaprogramból. Az ügyben feljelentés született, az illetékes bűnügyi hatóság nyomozást rendelt el.„A lányomnak a mai napon telefonáltak a polgármesteri hivatalból, hogy menjen be, mert beszélni szeretnének vele. A lányom ma 11 óra körül ennek eleget tett, és bement a polgármesterhez, Tóth Szabolcshoz. A polgármester azt mondta neki, hogy ő úgy tudja, hogy a lányom is benne van a lemondatása érdekében kezdeményezett aláírásgyűjtésben. A lányom elmondta neki, hogy abban nem vett részt, csak aláírta ő is az ívet. Erre azt felelte neki Tóth Szabolcs, amennyiben én nem viszem be neki a hétfői napon az aláírásgyűjtő íveket, akkor a lányomnak nem kell többet bemennie dolgozni. A lányom mondta neki, hogy ő emiatt nem akarja elveszteni az állását, mert neki szüksége van a jövedelmére, de ez a polgármestert - a lányom állítása szerint - nem érdekelte” - ezt állította a Tamási rendőrkapitányságon 2021. március 5-én, délután tett feljelentésében I. Lászlóné iregszemcsei lakos, a közmunkásként dolgozó I. Mária édesanyja.

A fiatal közfoglalkoztatott március közepén az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordult panasszal. Beadványában - egyebek mellett - a következőket írta: „Tóth Szabolcs polgármester behívatott az irodájába és megfenyegetett, hogy ki fog rúgni a közmunkaprogramból, ha nem adjuk át neki az anyám által kezelt véleménynyilvánítási íveket, amelyek aláírásával helyi civilek a jelenlegi településvezetők tevékenységét kritizálták. Én elmondtam neki, hogy azokat az anyám kezeli, nincsen rá hatásom. Tóth Szabolcs ekkor megerősített abban, hogy kirúg a közmunkaprogramból.”

                                                      (Fotó: illusztráció)

I. Mária levelében közölte azt is, hogy a polgármesterrel folytatott beszélgetést követően telefonon felhívta a polgármesteri hivatal közfoglalkoztatásért, valamint személyzeti- és munkaügyekért felelős vezetőjét, Simánné Szafner Rózsát. „Rózsa néni is elmondta nekem, hogy a Szabolcs nagyon várja azokat az íveket, és ha beviszem neki, nem lesz semmi baj, dolgozhatom tovább. Azt is mondta, hogy szerinte hajtsak fejet, mivel kisgyerekem van, akit el kell tartanom.  Ez szó szerint így hangzott el. Ezt a beszélgetést rögzítettem is, mert nagyon féltem.”

A hölgy arról is tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalát, hogy miután az édesanyja feljelentést tett az ügyben a Tamási Rendőrkapitányságon, a nyomozó hatóság egyik munkatársa azonnal felhívta Tóth Szabolcs polgármestert és közölte vele, hogy I. Lászlóné feljelentést tett az ügyben. „Ettől megijedhettek, mert visszavettek a közmunkaprogramba. A munkavezető pedig azt mondta, hogy legyek ezért hálás” - tette hozzá.

                            Iregszemcse polgármestere, Tóth Szabolcs

A Privatkopo.hu megkereste Iregszemcse község polgármesterét, Tóth Szabolcsot, akitől arra a kérdésre kért választ, hogy „Mondta-e I. Máriának személyesen (a polgármesteri irodájában), amennyiben az édesanyja nem adja át Önnek az aláírásgyűjtő íveket, I. Máriának nem kell többet közmunkásként dolgoznia?”

„A közmunkaprogram lehetővé teszi, hogy minden év februárjában a munkáltató felülvizsgálja és eldöntse, hogy kik azok a személyek, akikkel március 1-től folytatni kívánja a közmunkaprogramot. I. Mária, mint ahogy az elmúlt években, úgy ebben az évben is a közmunkaprogramban dolgozik március 1-től” - reagált a polgármester, aki azonban a lap kérdését válasz nélkül hagyta.

A bűnügyi portál értesülése szerint a rendőrség hivatali visszaélés bűntette gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. A büntetőeljárást a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

További friss információk
Hamis tanúzás és ügyvédi visszaélés gyanújával őrizetbe vettek egy ügyvédet
„Szabad” véleménynyilvánítás Iregszemcsén: „A polgármester megfenyegetett, ha nem adjuk át neki az ellene kezdeményezett aláírásgyűjtés íveit, kirúg a közmunkaprogramból” - a rendőrség hivatali visszaélés gyanújával nyomoz
Szerelemdoktor: súlyosítást indítványoz az ügyészség az UFO együttes frontembere és társai ellen, akik Svájcban futtattak prostituáltakat
Késlekedett orvosi segítséget kérni az anya, meghalt a gyermeke
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a korrupt lébényi autópálya-rendőröket
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat