Ma: 2021.04.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Késlekedett orvosi segítséget kérni az anya, meghalt a gyermeke
Privatkopo.hu 2021. 03. 17. 9:53:00

Egy Bács-Kiskun megyében élő fiatal nővel szemben a gyermeke sérelmére megvalósított, gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 2 év próbaidőre felfüggesztett, 1 év fogház fokozatú szabadságvesztést szabott ki a bíróság. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta az ítélet helybenhagyását.A törvényszék ítélete szerint az anya az előzetes orvosi figyelmeztetés figyelmen kívül hagyásával, szülői gondozási kötelezettségét elmulasztva, több órás késedelemmel vitte egyéves gyermekét a kecskeméti kórházba. A kiskorú sértett - akit a rajta elvégzett szívműtétet követően az előző napon bocsátottak otthonába - állapota romlott, amelynek testi tüneteit a vádlott is észlelte. Az anya magatartása folytán a gyermek életveszélyes állapotba került kórházba, majd az orvosi ellátás során történt szabálytalanságokkal is összefüggésben nála szívmegállás, keringés- és légzés leállás következett be. A kiskorú halálához vezető kórfolyamatot a műtéti ellátással összefüggő szövődmény indította el.

Az anya mulasztása nem abban állt, hogy nem ítélte meg helyesen a gyermek egészségi állapotát, mert a diagnosztizálás nyilvánvalóan tőle nem volt elvárható. A nő terhére az róható, hogy az orvosi előírásoknak nem tett eleget, holott a kórelőzmények, valamint az aktuális tüntetek miatt a gyermek életveszélyes állapotának kialakulása lehetőségével is számolnia kellett.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert ellene a vádlott védője védence felmentése érdekében fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a bűnösség megállapítására törvényesen került sor és a vádlottal szemben kiszabott büntetés is arányos, ezért annak helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

További friss információk
Hamis tanúzás és ügyvédi visszaélés gyanújával őrizetbe vettek egy ügyvédet
„Szabad” véleménynyilvánítás Iregszemcsén: „A polgármester megfenyegetett, ha nem adjuk át neki az ellene kezdeményezett aláírásgyűjtés íveit, kirúg a közmunkaprogramból” - a rendőrség hivatali visszaélés gyanújával nyomoz
Szerelemdoktor: súlyosítást indítványoz az ügyészség az UFO együttes frontembere és társai ellen, akik Svájcban futtattak prostituáltakat
Késlekedett orvosi segítséget kérni az anya, meghalt a gyermeke
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a korrupt lébényi autópálya-rendőröket
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat