Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Kamerák figyelhetnek a buszokon, villamosokon, és vonatokon
atv.hu 2010.11.21.

Módosítanák a törvényt, hogy nagyobb biztonsággal lehessen közlekedni.Nemcsak a sofőröket, az utasokat is érheti atrocitás a közlekedési járműveken. Nyugat-Európában az ilyen esetek elkerülése miatt is kezdeményezték a tömegközlekedési járművek bekamerázását. Magyarországon eddig ezt a törvény nem engedélyezte. Hamarosan azonban változhat a helyzet: kamerákat szerelhetnek fel a buszokon, vonatokon és más közösségi közlekedési járműveken, illetve a pályaudvarokon és megállóhelyeken.    

A javaslatot támogatja az újonnan létrehozott Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója is. Szerinte ugyanis a kamerák megvédenék az utasokat a zsebtolvajoktól, a járműveket a rongálóktól, a buszsofőröket, jegyellenőröket pedig az atrocitásoktól. Vitézy Dávid szerint a kamerákat természetesen csak a törvény szigorú betartása mellett lehetne használni. „72 órán át lehessen ezeket a felvételeket megtartani. Ha valamilyen szabálysértés, vagy bűncselekmény miatt a visszanézés indokolttá válik, akkor természetesen nem törlik le”- vélekedett a vezérigazgató.

Ha a Parlament elfogadja a törvénymódosítást, akkor a jövőben csak kamerával felszerelt buszokat vásárolna a BKV. Már most is több, mint 200 buszon van kamera, ezek viszont a mostani szabályozás miatt nem rögzíthetnek képet, csak a sofőröknek mutatják, hogy mi történik az utastérben.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat