Ma: 2018.02.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Lopás lett a jóslásból - a rendőrök végignézték a cigányok rögtönzött „műsorát”
HP 2017.05.08. 14:38:00

Vádat emelt az ügyészség egy háromfős társaság tagjaival szemben, akik jóslást ígértek véletlenszerűen kiválasztott sértettjeiknek, Budapesten, majd megpróbálták meglopni őket, egyiküket ki is zsebelték. A bűncselekményt a 29 éves nő többszörös visszaesőként követte el, és férfi társa is visszaeső elkövetőnek minősül.A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a vádlottak - két nő és egy férfi - 2016. november 25-én, a késő délutáni órákban a Budapest VI. kerület, Nyugati pályaudvar főbejáratánál figyelték az embereket, illetve jóslás ürügyén leszólítottak több járókelőt is, majd az aluljárón keresztül átmentek egy közeli dohánybolthoz, ahol a későbbi sértett várakozott.

Egyikük - egy 29 éves nő - megszólította a férfit és azért, hogy a figyelmét elterelje, felajánlotta, hogy jósol neki. Ezalatt idősebb női társa a sértett mellé lépett, és annak nadrágzsebéből kivette a férfi néhány ezer forintnyi készpénzét, majd azt a jósnőt eljátszó vádlott hátratett kezébe adta, aki azt ezután a kabátujjába rejtette. Mindeközben férfi társuk a cselekményüket figyeléssel segítette.

A sértett azonban észrevette, hogy eltűnt a pénze, amiért rögvest számon is kérte a vádlottakat. Azok először tagadták a lopást, de amikor a sértett kilátásba helyezte, hogy rendőrt hív, a ,,jósnő" elővette a kabátja ujjából a társa által eltulajdonított bankjegyeket és a sértettnek visszaadta.

A vádlottak cselekményét a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei végig figyelemmel kísérték, így a vádlottakat tetten érték, és a helyszínen elfogták.

A három elkövetővel szemben a kerületi ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat, amelyet a 29 éves nő többszörös visszaesőként követett el, és férfi társa is visszaeső elkövetőnek minősül.

További friss információk
Ötödször is fellebbezett a balatoni jachtkikötő építését tervező Divinus-cégcsoport
Kérdések Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez
„Jogálom”: a bíróság jogerősen eltiltotta a cégvezetéstől a 6x6 Taxi tulajdonosát, ő mégis vígan ír alá ügyvezetőként
Több ezer orosz és ukrán bűnöző kaphatott magyar állampolgárságot
Mindenszentek: Szatyorból a házipénztárba fizették be a TaxiPlus közel 81 millió forintos jegyzett tőkéjét - miután felvásárolta a 6x6 Taxi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat