Ma: 2019.04.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Törvényjavaslat: önálló büntetőjogi tényállássá minősítené Dúró Dóra a cigányok „nemzeti sportját”
Privatkopo.hu 2018.11.10. 8:18:00

Dúró Dóra független (Mi Hazánk Mozgalom) országgyűlési képviselő törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy a lincselés önálló tényállásként szerepeljen a Büntető Törvénykönyvben.„Aki más elkövetőkkel együtt, vélt vagy valós sérelem közvetlen megtorlása céljából olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” - olvasható a politikus törvényjavaslatában.

Dúró szerint a közelmúltban elszaporodott, közfelháborodást kiváltó, lincselés jellegű bűncselekmények társadalmi veszélyességük miatt kiemelkednek a garázdaság minősített esetei közül, azokat önálló tényállásként kell szabályozni.

A politikus több példát hozott arra, a legutóbbi encsi esettel zárva a sort, amikor beigazolódott, hogy a Btk. hatályos rendelkezései és a bírói gyakorlat alapján, a tettesek minden esetben elkerülik a letöltendő szabadságvesztés büntetést, ami okkal vezet társadalmi felháborodáshoz.

„Látható, hogy a jelenlegi Btk-ra fittyet hánynak azok a bűnözői csoportok, akik sportot űznek a lincselésből, ami ráadásul nem is szerepel a tényállások közt. Ezért is nyújtottam be módosítást annak érdekében, hogy ilyenkor nehogy már még az ártatlan sofőröket vonják felelősségre, ráadásul az elmúlt évek több tucat esete is mutatja, hogy valós problémával állunk szemben” - fogalmazott Facebook-bejegyzésében a képviselő asszony.

További friss információk
Újabb megdöbbentő átverés: így csalták el a devizahitelesek pénzét a bankok
„Eldobós” cégekkel csalják az áfát a Taxify szolgáltató partnerei
Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése
Már a törvényszékek is a devizahitelesek mellé álltak: nem engedik elárvereztetni az adósok ingatlanjait
„Kit érdekel ma Magyarországon három ártatlan, szenvedő kisgyerek???”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat