Ma: 2018.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Elrettentés: azt is büntetni kell, aki csak két embernek adja oda a drogot
MTI 2011.01.25.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) ifjúságügyi főosztályának vezetője a Népszabadságnak úgy fogalmazott: a törvény szigorával kell fellépni mindenki ellen, aki a kábítószer terjesztésében jelen van. Téglásy Kristóf úgy vélekedett: most a dílerek egy része magát fogyasztónak feltüntetve csúszik ki a törvény kezei közül.A főosztályvezető a lapnak adott, kedden megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy számíthatnak a drogfogyasztók valamilyen szigorításra, azt felelte: nem szeretnének minden fogyasztót kriminalizálni, de a törvény szigorával kell fellépni mindenki ellen, aki a kábítószer terjesztésében jelen van.

Hozzátette: nemcsak a profi dílereket kell üldözni, hanem a törvény szigorával kell büntetni a magát szimpla fogyasztónak nevező embert is, aki nem dílerkedik, de azért két-három embernek csak odaadja a kábítószert. Ezek a „kis dílerek” most a fogyasztó álarca mögé bújva az elterelésen keresztül kicsúsznak a törvény kezei közül - fogalmazott.

Téglásy Kristóf szavai szerint nagy kihívás meghúzni a határt, de emiatt nem szabad azt mondani, hogy "csak azt büntessük, aki csomagtartószámra hordja szét az ecstasyt".

A főosztályvezető kitért arra: ők tesznek javaslatokat, de a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium dönt ezekben a kérdésekben.

További friss információk
Törvényjavaslat: önálló büntetőjogi tényállássá minősítené Dúró Dóra a cigányok „nemzeti sportját”
Vörösiszapper: a vádlottak felmentését kérték a védők
Brutális rendőri fellépés Jászberényben: kisgyermekeket fogtak el a zsaruk, a kicsik félelmükben összepisilték magukat
„Gyermekvédelem” Magyarországon: a rendőrség „félrenyomozott”, a gyámhatóság a segítséget kérő anya ellen fordult
A bukott „sztárügyvéd” újabb húzása: 5 millió forint közös költséggel tartozik dr. Ruttner
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat