Ma: 2019.03.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Elrettentés: azt is büntetni kell, aki csak két embernek adja oda a drogot
MTI 2011.01.25.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) ifjúságügyi főosztályának vezetője a Népszabadságnak úgy fogalmazott: a törvény szigorával kell fellépni mindenki ellen, aki a kábítószer terjesztésében jelen van. Téglásy Kristóf úgy vélekedett: most a dílerek egy része magát fogyasztónak feltüntetve csúszik ki a törvény kezei közül.A főosztályvezető a lapnak adott, kedden megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy számíthatnak a drogfogyasztók valamilyen szigorításra, azt felelte: nem szeretnének minden fogyasztót kriminalizálni, de a törvény szigorával kell fellépni mindenki ellen, aki a kábítószer terjesztésében jelen van.

Hozzátette: nemcsak a profi dílereket kell üldözni, hanem a törvény szigorával kell büntetni a magát szimpla fogyasztónak nevező embert is, aki nem dílerkedik, de azért két-három embernek csak odaadja a kábítószert. Ezek a „kis dílerek” most a fogyasztó álarca mögé bújva az elterelésen keresztül kicsúsznak a törvény kezei közül - fogalmazott.

Téglásy Kristóf szavai szerint nagy kihívás meghúzni a határt, de emiatt nem szabad azt mondani, hogy "csak azt büntessük, aki csomagtartószámra hordja szét az ecstasyt".

A főosztályvezető kitért arra: ők tesznek javaslatokat, de a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium dönt ezekben a kérdésekben.

További friss információk
Jön! Így csalnak a Taxify-autókat üzemeltető cégek
Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése
Már a törvényszékek is a devizahitelesek mellé álltak: nem engedik elárvereztetni az adósok ingatlanjait
„Kit érdekel ma Magyarországon három ártatlan, szenvedő kisgyerek???”
Közérdekű munkára ítéltek egy miskolci férfit, aki gyereklányokról nézett pornóvideókat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat