Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Zenei fesztiválokon terjesztették a kábítószert - súlyosították a pár büntetését
Privatkopo.hu 2020.02.22. 5:54:00

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Pécsi Ítélőtábla súlyosította azon vádlottak büntetését, akik budapesti zenei rendezvényeken, illetve vidéki fesztiválokon kábítószerrel kereskedtek.Az elkövetés idején élettársi viszonyban álló budapesti vádlottak 2015-től 2016. augusztus 25. napján történt őrizetbe vételükig különböző kábítószerekkel kereskedtek. Vásárlói körüket többnyire budapesti szórakozóhelyeken tartott zenei rendezvények, valamint vidéki zenei fesztiválok látogatóiból alakították ki.

Részt kívántak venni egy 2016. augusztus 24-én kezdődő zenei fesztiválon is, ezért egy Somogy megyei településen kibéreltek egy nyaralót, ahova ismerőseiket — köztük harmadik vádlott-társukat — is meghívták. Ebben a bérelt ingatlanban fogták el őket 2016. augusztus 25-én. A rendőrség a nyaralóban és az élettársak közösen használt budapesti lakásában összességében jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le. A nyaralóba meghívott társuknál a csekély mennyiség felső határát meghaladó mennyiségű kábítószert találtak.

Az ügyben első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék az élettársak bűnösségét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében állapította meg, amiért a férfit 5 év, a nőt 2 év szabadságvesztésre ítélte, utóbbi végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette. Harmadik társukat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 1 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az elsőfokú döntés ellen az ügyész a kábítószerrel kereskedő pár terhére büntetésük súlyosítása végett jelentett be fellebbezést, amit a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyészi indítványnak megfelelően a kábítószer-kereskedők büntetését 5 évről 7 év, illetve 2 évről 2 év és 8 hónap - mindkettőjük vonatkozásában letöltendő - szabadságvesztésre súlyosította.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat