Ma: 2018.02.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a magát rákkutatónak tituláló állatorvost
MTI 2017.02.20. 17:50:00

Nem jogerősen egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kuruzslás miatt hétfőn a Mosonmagyaróvári Járásbíróság azt a férfit, aki 2010 és 2015 között daganatos betegeket tévesztett meg.Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője elmondta, hogy a vádlott állatorvosi diplomája alapján viselt doktori címét felhasználva azt a látszatott keltette, hogy humán orvosi végzettséggel rendelkezik. Magát rákkutató professzornak titulálta, és a betegeket megtévesztve végzett orvosi tevékenységet.

A férfi a bírósági eljárás során kínai orvosi bizonyítványával kívánta orvosi végzettségét alátámasztani. Mivel a bizonyítványt nem honosíttatta, a bíróság azt nem fogadta el. Azt a védekezést sem, amely szerint „köztudomású tény”, hogy mennyi C-vitamint kell szedni. A tanúvallomások szerint a vádlott egyénileg határozta meg minden betegének a C-vitamin dózist.

A férfi büntetőpere tavaly október elején kezdődött. A vádirat szerint Dávid Tamás egy otthonában kialakított irodában és a fővárosban hetente két-két alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket. Őket életmód-, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokkal látta el. Egy-egy termék fogyasztását, illetve nagyon magas dózisú, intravénásan adagolt C-vitamin beadását javasolta nekik.

A betegekkel a vádlott adatlapot töltetett ki, amikből nemcsak a személyes adataikat, hanem a betegségük típusát, stádiumát, illetve az étkezési szokásait is megismerhette. A leadott orvosi leletek alapján Dávid meghatározta a szükséges C-vitamin mennyiségét, amit három, ápoló végzettségű nő adott be heti három-öt alkalommal a betegeknek. A betegek a magas tartalmú C-vitamint az infúziós oldattal és minden tartozékával az egyik budapesti, a vádlott által ajánlott patikában szerezték be.

A vádirat szerint a C-vitamin ampulla beadása - akár injekcióban, akár intravénásan - úgynevezett invazív beavatkozásnak számít. Ilyet csak orvos rendelhet el, de a vádlott 1964-ben nem orvosi, hanem állatorvosi diplomát szerzett, és nem tagja sem a Magyar Orvosi Kamarának, sem a Magyar Állatorvosi Kamarának.

Az ítélet ellen a vádlott fellebbezett, az ügy - másodfokon - a Győri Törvényszéken folytatódik.

További friss információk
Ötödször is fellebbezett a balatoni jachtkikötő építését tervező Divinus-cégcsoport
Kérdések Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez
„Jogálom”: a bíróság jogerősen eltiltotta a cégvezetéstől a 6x6 Taxi tulajdonosát, ő mégis vígan ír alá ügyvezetőként
Több ezer orosz és ukrán bűnöző kaphatott magyar állampolgárságot
Mindenszentek: Szatyorból a házipénztárba fizették be a TaxiPlus közel 81 millió forintos jegyzett tőkéjét - miután felvásárolta a 6x6 Taxi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat