Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
2011-ben jön az új büntető törvénykönyv
MTI 2010.11.24.
A 2011-es őszi parlamenti ülésszakra új büntető törvénykönyvet és új büntetőeljárási törvényt nyújt be a szaktárca - közölte Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár kedden az Ügyészek Országos Egyesülete fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülésen.

A rendezvényen - amelyet a Kriminalexpo keretében szerveztek - az államtitkár a majdani új jogszabályok bevezetése mellett felsorolta azt is, hogy rövidtávon milyen jogi változtatásokat kezdeményeztek, illetve kezdeményeznek a bírósági eljárások, különösen a büntető eljárások gyorsítása érdekében, amely - mint fogalmazott - egyértelmű társadalmi elvárás.

Szólt arról is, hogy, bár kormánydöntés még nincs, de felmerült egyfajta „katasztrófa-alap” létrehozása a nagy és bonyolult ügyekkel összefüggésben a bíróságok, illetve az ügyészség részére. Ennek összegét a bíróságok esetében 3-4 milliárd forintban jelölte meg, és szerinte az ügyészségnek is hasonló összeg juthatna erre a célra.

„Itt kizárólag szakmai szempontok alapján, politikailag semlegesen jól megbecsülhető azoknak az ügyeknek a köre, amelyek a vádlottak nagy száma miatt, vagy az ügyek politikusai miatt pluszköltségvetési forrásokat igényelnek” - fogalmazott.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat