Ma: 2020.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Balatonszemesi kábítószer-terjesztők ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség
Privatkopo.hu 2020.05.27. 11:14:00

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat négy - egy budapesti, két balatonszemesi és egy balatonboglári illetőségű - férfival szemben, akik kereskedői láncolatot létrehozva látták el tiltott anyagokkal a Balaton-partot.A budapesti és a 46 éves balatonszemesi férfi már hosszabb ideje álltak baráti kapcsolatban, mindketten rendszeresen fogyasztottak kábítószert. 2011. évtől kezdődően a balatonszemesi férfi rendszeresen vásárolt „kereskedelminek” tekinthető mennyiségű marihuánát és amfetamint budapesti társától, amelynek szállítását rendszeresen a helyi bűnmegelőzési egyesület tulajdonát képező gépkocsival oldotta meg.

Az ilyen módon a Balaton-partra jutott kábítószerből több esetben adott el egy helyi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó 30 éves férfinak, aki nemcsak tőle, hanem más kereskedőktől is szerzett be tiltott anyagokat. Ehhez igénybe vette egy 27 éves balatonboglári férfi segítségét is, akit három alkalommal bízott meg azzal, hogy Székesfehérváron, illetve Siófokon drogot vegyen, amelyet később helyben értékesített.

A nyomozó hatóság a vádlottaknál 2019 júniusában összehangolt akció keretében kutatásokat tartott, amelynek során kábítószerek, és készpénz mellett a kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket - így digitális mérleg, porciózáshoz szükséges zacskók - is lefoglaltak.

A kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható férfiakat a nyomozó hatóság az akció során őrizetbe vette, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatásukat is.

Az ügyészség a jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő budapesti férfival, és két balatonszemesi társával szemben fegyház, míg a kábítószer vásárlásában közreműködő balatonboglári férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség 8 év, 4 év, illetve 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 2 év 6 hónap börtönbüntetésre tett indítványt.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat