Ma: 2019.05.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Biztosítási csalássorozatban merült fel a Fidesz pártigazgatójának neve
Privatkopo.hu 2018.03.29. 11:16:00

Az 1990-es évek elején kerültek a BRFK nyomozóinak látókörébe azok a férfiak, akik biztosítási csalások elkövetésére szakosodtak. A rendőrök a biztosítótársaságtól kaptak jelzést gyanús autótörésekről, amelyekkel összefüggésben felmerült a szándékosság gyanúja. A bűnügyben két személyt helyeztek előzetes letartóztatásba. A nyomozás során azonban felmerült egy harmadik név is, akiről a nyomozók visszatérően kérdezgették a kihallgatások során a gyanúsítottakat: Kubatov Gáboré…Az 1990-es évek elején vált gyanússá az egyik biztosítótársaság munkatársainak tucatnyi, személygépkocsikkal kapcsolatban bekövetkezett káresemény. Felmerült, hogy az autókat szándékosan törhették meg ismeretlenek, azzal a céllal, hogy a tulajdonosok a biztosítási szerződés alapján több pénzhez jussanak, mint amennyi a bekövetkezett kár elhárításának (karosszériaelemek cseréje, fényezés, stb.) valós költsége.

A nyomozók visszatérően kérdezgettek Kubatovról

A Privatkopo.hu bűnügyi portál információja szerint a bűnügyben három személy neve merült fel, mint akik - valamilyen formában - részesei lehettek a csalásoknak. Közülük két személyt - egy ismert ökölvívót és S. L.-t - őrizetbe vett a rendőrség, majd előzetes letartóztatásba helyezte őket az illetékes bíróság.

A nyomozás során azonban felmerült egy harmadik név is, akiről a nyomozók visszatérően kérdezgették a kihallgatások során a gyanúsítottakat: Kubatov Gáboré. A Fidesz jelenlegi alelnök-pártigazgatója, a Ferencváros elnöke autószerelő műhelyt működtetett akkoriban Soroksáron (a műhely most is üzemel, de már a politikus édesapja vezeti azt), napi kapcsolatban állt a feltételezett elkövetőkkel, valamint - a rendőrség gyanúja szerint - jó kapcsolatot ápolt a biztosítótársaság Gvadányi utcai bázisának egyik vezető munkatársával, akinek kézjegye rendre felbukkant a gyanús kárrendezési dokumentumokon.

A barátok nem vallottak Kubatovra, ám ő mégis elfeledkezett róluk

Az 1993-ban keletkezett nyomozati dokumentumok tanúsága szerint mind S. L., mind az ökölvívó kitartóan tagadta, hogy Kubatovnak köze lett volna a bűncselekményekhez, noha a rendőrök konkrét eseményekkel kapcsolatban firtatták az esetleges szerepét.

A rendőrök így nem tudtak annyi terhelő információt beszerezni, hogy Kubatovot is meggyanúsíthassák a biztosítási csalássorozat ügyében. Két barátja több mint 1 évet töltött előzetes letartóztatásban. „Gábor egyetlen csomagot sem küldött a letartóztatott barátainak, egyetlen forinttal sem segítette a családjukat” - mondta a bűnügyi portál névtelenséget kérő forrása.

Könnyű pénzszerzés - csalási ajánlat a bulvárlap szerkesztőségében

A 2000-es évek legelején az egyik népszerű bulvárlap két újságírója tett meghökkentő ajánlatot az egyik kollégájuknak. „Azt kérdezték: akarok-e néhány százezer forintot keresni, és ennek érdekében tudom-e néhány napra nélkülözni a gépkocsimat? Amint az a beszélgetés során kiderült, biztosítási csalásról lett volna szó. Egy budapesti autószerelő műhelyben törött karosszériaelemekre cserélték volna ki az autóm ép elemeit, amit átfényeztek volna, majd bemutatták volna a biztosítónak, hogy rendezze a „kárt”, aztán visszaszerelték volna az eredeti, sértetlen elemeket. Nekem a beszélgetés közben úgy tűnt, hogy ezeket a csalásokat rutinszerűen követhették el” - magyarázta a Privatkopo.hu-nak a megkörnyékezett újságíró.

Az a két zsurnaliszta - V. és Ny. -, akik a könnyű, ám törvénybe ütköző pénzszerzés lehetőségét felvetették, hosszú évek óta Kubatov Gábor legközvetlenebb munkatársai.

A Fidesz alelnök-pártigazgató önéletrajza szerint 1997-ben, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági és Gépészmérnöki Karán felsőfokú műszaki kárszakértő, felsőfokú gépjármű kárszakértő képesítést szerzett.

További friss információk
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „Nagy Eleket üzleti módszerei és az általam ismert élettörténete miatt vállalkozói közösség képviseletére morális szempontból nem tartom alkalmasnak”
Egy cigány lakásmaffiózó közjegyzői és végrehajtói segédlettel forgatott ki az örökölt vagyonából egy 17 éves fiút
Családbarát?
Szívszorító: elvetemült bűnözőknek kijáró hatósági akció keretében szakították el édesanyjától a 9 éves bántalmazott kisfiút, hogy átadják - a bántalmazójának
„Csak formaság”: több mint félmillió forintot követelt a Duna House Hálózat ügynöksége egy sötétben, kutyafuttában aláíratott „megtekintési tanúsítványra” hivatkozva a megtévesztett idős asszonytól
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat