Ma: 2020.05.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A megvádolt anya reagálása: „kisfiam minden hiányzása igazolva volt, amíg velem élt”
Privatkopo.hu 2019.05.15. 14:30:00

Tegnap, késő este, az RTL Klub „Házon kívül” című műsorában nyilatkozott dr. Süveges Sarolta, akitől március elején - megdöbbentő körülmények között, hatósági közreműködéssel - elszakították a 9 éves kisfiát. A riporter megszólaltatta az apát is. A műsorban elhangzott: elsősorban azért vették el Saroltától a gyermeket, mert sokat hiányzott az iskolából, sőt, a harmadik osztályba egyáltalán nem járatta őt az édesanyja. A Privatkopo.hu megkereste dr. Süveges Saroltát, az alábbiakban az ő reagálását közöljük.Sarolta és kisfia ügyéről itt olvashat:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=szivszoritotortenet&MN=Joghalo&LN=Hungarian

„Gyermekemet nem azért vették el tőlem, mert nem járattam iskolába.

Kisfiam a bíróság által elrendelt, és 2018.09.23. napján elvégzett pszichológus szakértői vizsgálat előtt átadásra került az apukájának, hogy ne mondhassa azt véletlenül sem a pszichológus szakértő: befolyásolni próbáltam a gyermeket. Ennek következményeként Marcika ismételten krízisállapotba került, amelynek részleteit - pontosan a gyermekemre való tekintettel - nem tárom fel részletesen.

Újra kellett gyógyítanom a kisfiam testét-lelkét, hosszú hónapokon át folyamatosan kórházba jártunk. Minden hiányzását igazoltnak tekintett az iskola. Miután apuka elvitte az iskolából az ingyenes tankönyveket, én azokat - több tízezer forintért - megvettem a gyermekemnek.

Tanultunk, az iskola igazgatójával pedig megbeszéltük, hogy kisfiamat levizsgáztatják. Később arra is kértek, hogy apuka minél előbb vigye az iskolába kisfiunkat, ha kell, év végén levizsgáztatják. De nem vitte, pedig várták vissza az osztályába, a 3/a osztályba.

Ismétlem: kisfiam minden hiányzása igazolva volt, amíg velem élt.

Magániskolát is néztem neki, amikor apuka erről tudomást szerzett, kivonult a végrehajtóval és a rendőrséggel, de az intézmény igazgatója nem engedte meg, hogy átnézzék az iskolát, ott van-e a kisfiam.

Azt, hogy a gyermekem az átadástól krízisállapotba került, a szakértő is megállapította: „annak ellenére, hogy az anya által legutóbb készített (2018.06.19-i) vizsgálat is azt javasolta, hogy a kapcsolattartás lépésenkénti kialakítása szolgálja a gyermek érdekét, illetve „a hirtelen nagy lépések a gyermek lelki épségét veszélyeztetik”, a gyermeket a vizsgálat előtti este átadta az édesapjának, mely a gyermek számára traumatizáló jellegű volt, a gyermek kiegyensúlyozott érzelmi állapotát veszélyeztette. A gyermeknél ki is mutathatóak traumatizáltságra utaló jegyek.”

Az anyuka szerint fontos momentumokat hallgattak el az RTL Klub riportműsorában

Apuka a pszichológusi vizsgálatot követően teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt jognyilatkozatával visszaadta gyermekem és gyermekem szülői felügyeleti jogát, ezt követően pedig semmilyen felajánlott kapcsolattartásra nem tartott igényt.

Miután idén március elején az apuka elvitte a gyermekemet otthonunkból, egy ideig nem járatta iskolába, majd beíratta egy előlem eltitkolt másik tanintézménybe, újra a 2. osztályba, amit - az egyik legerősebb magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskolában - már tavaly, jó eredménnyel befejezett.
Most azt tanulja, amit már tavaly megtanult - nem csak magyarul, de angolul is. Jelenleg egy héten egyszer tanul angolt, azt, amit ő már az 1. osztályban megtanult.

Ezt követően apuka megakadályozta a kapcsolattartásunkat, amelyről rendőri jelentés is készült, amiben leírásra került, hogy apuka azt mondta, nem fogja visszaadni gyermekünket és tartózkodási helyüket sem hajlandó megmondani majd másnap a kapcsolattartási időmben elgázolt gyermekem szeme láttára, ami miatt súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt eljárás van ellene folyamatban, és kiskorú veszélyeztetési alap előkészítve.

Mindezen dokumentumok is bemutatásra kerültek az RTL Klub „Házon kívül” című magazinműsor szerkesztőjének, ám ő ezeket a fontos momentumokat „elfelejtette” megemlíteni a riportban” - zárta nyilatkozatát dr. Süveges Sarolta.

További friss információk
13 éves lánynak adott kábítószert
Megharapta, megfenyegette, majd kifosztotta idős áldozatát egy kecskeméti nő - „navajonki”?
„C-típusú” eset: Klaudia az utcán rabolt ki egy idős férfit
Megverte és megkéselte a saját apját, bűntársával Ausztriába akart szökni, de a budapesti rendőrök „rábeszélték” a maradásra
Fegyverrel rabolta ki a szegedi virágboltot - korábban a postán próbálkozott, de ott nem engedelmeskedtek neki
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat