Ma: 2018.10.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Rohác borítani készül: hamarosan fény derülhet a Prisztás-gyilkosság végrehajtójára és felbujtójára
Privatkopo.hu 2018.06.13. 6:24:00

A Kúria engedélyezte, hogy kihallgassák Jozef Rohácot a Prisztás-gyilkosság ügyében - ezt a gyilkosság elkövetéséért elítélt Hatvani István ügyvédje közölte.Prisztás Józsefet, az 1990-es években ismert milliárdos vállalkozót 1996-ban lőtték le az óbudai Ladik utcában. A gyilkosság már többször került bíróság elé, és jogerős ítélet született arról, hogy Prisztást egy elszámolási vita miatt Portik Tamás megbízásából ölte meg Portik akkori testőre, a „Hatyi” becenévre hallgató Hatvani István.

Portik és Hatvani a gyilkosságért 15-15 évet kapott, de Portikot ezen kívül más bűncselekményben is bűnösnek mondták ki.

Azonban az Aranykéz utcai robbantásért és Fenyő János üzletember megöléséért jogerősen életfogytiglanra ítélt Jozef Rohác a Hír Tv-nek küldött üzenetében azt állította, ő tudja, ki ölte meg Prisztást - és a gyilkos nem Hatvani.

Hatvani ügyvédje ezután per-újrafelvételi kérelmet nyújtott be, ezt azonban először elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A kérelem ezért a Kúriához került, ott viszont engedélyezték az ügy újranyitását. Rohác így vallomást tehet majd, ahol megnevezheti a gyilkost.

Ezzel akár a valódi felbujtó személyére is fény derülhet. A budapesti éjszakában a merénylet lehetséges megrendelőjeként többen a vendéglátásban és a lóversenysportban ismert H. I.-t emlegetik (a monogram nem Hatvani István nevét takarja), akinek érdeke fűződhetett Prisztás halálához. A kivégzett vállalkozó többmilliárdos vagyonának jelentős részét ugyanis H. kaparintotta meg.

További friss információk
Életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítanak egy 16 éves „Erős Pistát”
Kifosztás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása gyanújával indult nyomozás két „navajonki” ellen
Enyhébb felügyeletet és 7,5 millió forintos óvadékot állapítottak meg a Dózsa György úti gázoló ügyében
Pénzt követelt, kést rántott
Brutálisan bántalmaztak egy férfit Tatabányán
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat