Ma: 2020.05.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Gyerekeit erőszakolta meg a rendőrgyilkos
Magyar Nemzet 2019.11.08. 8:35:00

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt a korábban emberölés miatt büntetett, 60 éves Németh István ellen két, 12. életévét be nem töltött kiskorú gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. A „férfit” legfeljebb 15 év szabadságvesztésre ítélhetik.A vádirat szerint a vádlott a bűncselekményeket heti rendszerességgel követte el 2017 októbere előtt a sértettekkel közös tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben - írja a Magyar Nemzet. Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a terhelttel szemben, továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság - részben a cselekmény jellege miatt, részben az áldozatok kímélete és személyiségi jogainak védelme érdekében - a nyilvánosságot zárja ki a majdani tárgyalásról.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a vádlott Németh István, a hírhedt Soós-féle rendőrgyilkosbanda tagja. Negyven évvel ezelőtt, 1979. július 9-től 10-re virradóra egyike volt azoknak, akik Budapest határában megtámadták a posztos rendőrt, majd megölték. Két megrögzött bűnöző, Soós Lajos, György József és az akkor mindössze 19 éves Németh azt tervezték, hogy megtámadják a Magyar Nemzeti Bankot, és elrabolják az aranykészletét.

A tervük megvalósításához sorozatlövő fegyverekre volt szükségük, ezért úgy döntöttek, hogy a 4-es főút mentén, Budapest határában a posztos rendőrt megölik, majd elveszik a géppisztolyát, pisztolyát. Azon a hajnalon a 45 éves Gyulai Károly főtörzsőrmester volt szolgálatban. Soósék műszaki hibát imitálva odahívták magukhoz a rendőrt. Soós egy féltengellyel leütötte a főtörzsőrmestert, majd begyömöszölték autójuk csomagtartójába. Németh a rendőr géppisztolyát nem találta meg az őrbódéban, a pisztolyát azonban elvették.

A banda - Vecsésen túl - egy kukoricásba hajtott, ahol a még élő tiszthelyettest kivették a csomagtartóból. Gyulait mindhárman megszurkálták, Soós még a torkát is átvágta, majd elföldelték. A gyilkosok három hónapig tartó hajsza után kerültek rendőrkézre. A nyomozás során kiderült, hogy Soós Lajos György Józseffel, Németh Istvánnal és a rendőrgyilkosságban nem érintett Varga Lászlóval is követett el már gyilkosságot. Soós végül halálos ítéletet kapott a négyszeres gyilkosságért, csakúgy, mint György József.

Németh még nem volt 20 éves a gyilkosságok idején, így nem végezhették ki, életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amiből húsz év letöltése után, 2000-ben szabadult, feltételesen.

A jelenlegi vád szerinti gyomorforgató tetteket élettársának lányával szemben, akit közösen neveltek, valamint az asszonytól született, saját fia ellen követte el.

Németh a rendőrgyilkosság miatt kapott büntetés jogkövetkezményei alól az idő múlásával már mentesült, így a jog szerint büntetlen előéletűnek számít.

A vád szerinti bűntettért így a maximálisan kiszabható büntetés 15 év szabadságvesztés, legfeljebb ennyi vár Németh Istvánra bizonyítottság esetén.

További friss információk
Terézvárosban fogtak el két kábítószer-kereskedőt - még aznap horogra akadtak a hierarchiában felettük álló dílerek is
Gázsprayre volt szüksége a rabláshoz a pesterzsébeti cigánynak
Gondatlan emberölés: áramütés okozta az 1 éves gyermek halálát
Fegyveresen elkövetett emberrablásért és súlyos testi sértésért kell felelnie a „szerelmes” cigánynak
Nőismerőst késelt O. Ferenc Bátonyterenyén
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat