Ma: 2018.04.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Idős embereket fosztott ki a négytagú banda
police.hu 2017.05.18. 10:24:00

A zalaegerszegi rendőrök három nőt és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik a sértettek figyelmét elterelve ékszereket és készpénzt loptak el az ország több városában. A feltételezett elkövetőket előzetes letartóztatásba helyezték.A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság J. Emese 23 éves balatonszabadi, B. Krisztina 36 éves tatabányai, B.-né Cs. Erika Ilona 29 éves hernádi, és H. Zsolt 32 éves nyáregyházai lakosok ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A nyomozás adatai szerint a négy személy az elmúlt egy évben országszerte, több városban tucatnyi idős ember házába ment be, kihasználva segítőkészségüket. A lakók figyelmét a nők elterelték, legtöbbször azt mondták nekik, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, akit nem találtak otthon, vagy vizet kértek. Ez idő alatt társuk elvitte a házból az ott lakók megtakarított pénzét, valamint ékszereket.

A zalai nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket.

A rendőrök a négy személyt 2017. május 11-én, 13 óra 10 perckor Szegeden elfogták, majd előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Zalaegerszegi Járásbíróság 2017. május 14-én elrendelt.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság várja azon személyek jelentkezését, akik sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el. Jelentkezzenek személyesen a rendőrkapitányságon (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 45-47.), vagy hívják a 06-92-311-510-es telefonszámot, illetvetegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívószámok valamelyikén.

További friss információk
Jelentősen csökkentették a 7. osztályos diákjával szexuális kapcsolatot létesítő tanár büntetését
Kifosztás a debreceni kórházban
Emberkereskedők bilincsben
13 éves gyereket akartak kirabolni a cigányok - hegyes vasdarabot nyomtak a hasához
Savas anyaggal teli üveget dobtak a járókelők közé a budapesti bulinegyedben
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat