Ma: 2021.02.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A nyomozási bíró elrendelte egy milliárdos üzletembert hónapokig fogva tartó bűnbanda egyik tagjának letartóztatását
Privatkopo.hu 2020.10.26. 13:42:00

A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az illetékes nyomozási bíró 2020. október 22-én harminc napra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki visszaélve a neki adott meghatalmazással, tízmillió forintot sikkasztott el. A gyanúsított annak a bűnbandának az egyik tagja, amely hónapokig fogva tartott és bántalmazott egy budapesti nagyvállalkozót. A milliárdos férfi augusztus 10-én - gyanús körülmények között - életét vesztette a Bár községben álló kastélyában, amely öt napon belül négyszer gyulladt ki, végül teljesen leégett. Az ügyben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.                                   Egy „áldott jó ember”: Kiss József

A sértett üzletember cége hulladékfém hasznosításával foglalkozott. A megalapozott gyanú szerint az elkövető - a bűnügyi portál információja szerint Kiss József - meghatalmazást kapott a sértettől 2020 májusában a cég ügyeinek intézésére. Egy független írásszakértő megvizsgálta az okiraton szereplő aláírásokat és megállapította, hogy a meghatalmazó aláírása „nagy valószínűséggel” nem a nagyvállalkozó kezétől származik, a kézjegy hamisított.

A meghatalmazást kihasználva a férfi eladta a sértett cégének telephelyén felhalmozott, több százmillió forint értékű fém- és műanyag hulladékot - mindössze tízmillió forintért.

A vételárat azonban az elkövető nem a sértett cégéhez, hanem egy ismerőse számlájára utaltatta. Ezután az ismerős egy nap leforgása alatt több bankfiókban, részletekben a teljes összeget felvette és azt az elkövetőhöz juttatta.

A meghatalmazás, amely az írásszakértő szerint „nagy valószínűséggel” hamisított

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt hallgatta ki a meghatalmazással visszaélő férfit.

A Gödöllői Járási Ügyészség az elkövető letartóztatását a szökés, a bűnismétlés továbbá a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta.

A Pest Megyei Főügyészség arról tájékoztatta a Privatkopo.hu-t, hogy a nyomozási bíró 2020. október 22-én harminc napra elrendelte az elkövető letartóztatását.

További friss információk
Nyitás után zártak a zsaruk: lakásán árulta a drogot egy 19 éves váci férfi
10 éve rabolt, most akadt a rendőrség horgára
Előbb kifosztotta a magatehetetlen férfit, majd eljátszotta az „irgalmas szamaritánust”
Bódult állapotban, irodai székkel támadt a nyomozókra
Táskát rabolt egy 15 éves lajosmizsei jómadár
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat