Ma: 2020.11.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Felderített drogkereskedői hálózat
Privatkopo.hu 2020.02.13. 6:57:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Pécsi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két férfival szemben.Ásotthalom határátkelőhelyen 2018. január 19-én, délelőtt jelentkezett belépésre Sz. Norbert 31 éves szerb-magyar kettős állampolgár autójával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jármű alvázában a gyárilag kialakított üregekben elrejtve 30 csomagban 13,6 kilogramm súlyú marihuánát találtak. A beszerzett szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A férfit a KR NNI munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, majd megkezdték az ügy felderítését.

A rendőrök megállapították, hogy a kábítószernek Ausztriába kellett volna megérkeznie. A nyomozók látókörébe került egy drogügyletekkel foglalkozó bűnözői csoport, amelyet az 56 éves F. Zoltán magyar állampolgár irányított osztrák lakhelyéről. A kábítószer feltehetően Albániából származott és a férfi által beszervezett futárok csempészték Szerbián keresztül Ausztriába.

A magyar nyomozók jelzése alapján a horvát hatóságok 2018. április 14-én intézkedés alá vonták K. János magyar állampolgárt, akinek autójában 34 csomagban 17,6 kilogramm marihuánát találtak, amit Horvátországon keresztül akart Ausztriába juttatni. A szállítás során végig vele mozgott egy másik autóval F. Zoltán is, akit szintén ellenőriztek a rendőrök, de nála, illetve járművében nem találtak drogot. K. Jánost a horvát bíróság kábítószer forgalmazása bűncselekmény elkövetése miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte.

A KR NNI Pécsi Osztályának munkatársai szorosan együttműködtek az Osztrák Rendőrség Alsó-Ausztriai Tartományi Nyomozó Hivatallal, ahol szintén nyomozást indítottak F. Zoltán ellen. Az összehangolt intézkedéseknek köszönhetően a férfit 2018. október 21-én, Székesfehérváron elfogták a rendőrök és az autójában 7 csomagban 2,7 kilogramm marihuánát, valamint 0,5 kilogramm amfetamint találtak. A kirendelt vegyészszakértő véleménye szerint a lefoglalt anyag meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A magyarországi intézkedéssel párhuzamosan az osztrák rendőrök kutatást folytattak a férfi ausztriai lakcímén, ahol további 3,5 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le.

A KR NNI Pécsi Osztályának nyomozói Sz. Norberttel és F. Zoltánnal szemben a nyomozást jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt lefolytatták, és a keletkezett iratokat 2020. február 12-én vádemelési javaslattal adták át a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

További friss információk
Eszméletlen férfitól lopta el a mobiltelefonját
Előbb lopott, majd két nap múlva már rabolt
„Navajonki” a háztetőn
A TEK elfogott egy férfit, aki késsel tartotta fogságban az élettársát és a gyereküket
Öt férfi verekedett egy nőért
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat