Ma: 2019.02.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Tagadja a kettős gyilkosságban való részvételét a Koszi-klán tagja
Magyar Idők 2018.02.10. 9:14:00

V. Tibor a Mol fegyveres őre volt, és egyben a Koszi-klánnak dolgozott. Amikor bíróság elé állították, megszökött, így távollétében 13 év fegyházat kapott. Most egy olajlopásban való részvételt beismert a tegnapi perújrafelvételi tárgyalásán.A korábbi ítéletek ismertetésével kezdődött tegnap a Budapest Környéki Törvényszéken V. Tibor úgynevezett perújrafelvételi pere. A Mol egykori fegyveres őre a hírhedt Koszi-klánnak dolgozott, és a per közben megszökött a házi őrizetből, így távollétében ítélték el 13 év fegyházra.

A Koszi-klán 41 tagja állt bíróság elé még 2010-ben, V. Tibort XI. rendű vádlottként emberölés bűnsegédjeként, illetve társtettesként folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett lopás, valamint társtettesként elkövetett rablás kísérlete miatt marasztalták el akkor. 2016. október 6-án egy csávolyi tanyán fogták el, amint éppen egy indiaikender-ültetvényt gondozott (ezért jelenleg is folyik nyomozás ellene a Bajai Rendőrkapitányságon kábítószerrel való visszaélés címén). Hónapokig tartott, míg kiderült, hogy a Koszi klán emberét kapták el, mivel hamisított román személyi okmánnyal igazolta magát.

A törvény szerint a perújrafelvétel kötelező abban az esetben, ha valakit távollétében ítéltek el, de már idézhető címen tartózkodik. V. Tibornak ez az idézhető cím most a szombathelyi bv-intézet fegyházrészlege.

A férfi tegnap részben beismerte a terhére róttakat. Azt mondta, hogy a Mol százhalombattai olajfinomítójából három alkalommal történt üzemanyaglopás egyikében valóban részt vett, ez az úgynevezett főkapus lopás volt, amikor 136 ezer liter üzemanyagot vittek el bűntársaival tartálykocsikban, hamis papírokkal.

A másik tartálykocsis és a vezetékes lopásban való részvételt ugyanakkor tagadta. Utóbbiban a korábbi jogerős ítélet szerint ő segített az illegális vezeték lefektetésében, amelyen keresztül kiszivattyúzták az üzemanyagot az olajfinomítóból. Ezt a műveletet látta a Pipás becenevű F. József, aki megzsarolta a Koszi-klán középveze­tőit, hogy feldobja őket, ha nem kap a bevételből - írja a Magyar Idők.

Az ítélet szerint a klán vezetői jóváhagyták Pipás és az őt védő, Colos becenevű testőr kivégzését. A gyilkossággal Papp Sándort, Kaszap Ferencet és V. Tibort bízták meg, amit ők végre is hajtottak. Ez volt a diósdi kettős gyilkosság 2004-ben. Az ítélet szerint V. Tibor végül azért maradt ki magából a végrehajtásból, mert a megbízók rájöttek, hogy ismerik egymást Colossal.

V. Tibor tegnap tagadta, hogy bármit tudott volna Pipás és Colos likvidálásáról.

Előkerült egy harmadik vád is. E szerint 2004-ben, a Szerémi úton a Group 4 páncélautóját támadta meg a klán, köztük V. Tibor, aki egy AK-47-essel lőtt bele a kocsiba, hogy megállítsa - sikertelenül. A rablók végül motorokkal elmenekültek, nem sikerült megszerez­niük a 188 millió forintot. V. Tibor szerepéről vádlott-társai vallottak a tárgyaláson, ő maga azonban tegnap azt állította: bár ott volt a helyszínen, de nem lőtt, neki csak logisztikai feladata volt.

További friss információk
Csupán 4 ezer forintot sikerült zsákmányolnia a nem túl éles elméjű Ferencnek
Elfogták a zuglói emberölés elkövetőjét
Megöltek egy 60 éves férfit Budapesten
Négyszer is előkerült a „családipótlék-gyártó műszer” Szekszárdon
Célzott lövésekkel tették mozgásképtelenné a fegyveres szökevényt - életveszélyes sérüléseket szenvedett
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat