Ma: 2020.06.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Spanyolországban fogták el a Zóna Taxi volt tulajdonosát, Veres Istvánt
Privatkopo.hu 2020.06.22. 16:19:00

Spanyolországban elfogták Veres Istvánt,  a Zóna Taxi és a Budapest Taxi korábbi tulajdonosát - értesült a PestiSrácok.hu. Ellene június 16-án adott ki európai, majd nemzetközi elfogatóparancsot a Budai Központi Kerületi Bíróság költségvetési csalás miatt. Úgy tudjuk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) évek óta vizsgálatot folytat az üzletember magyarországi cégei tekintetében, de gyanúsításra eddig nem került sor. Veres jelenleg kiadatási őrizetben van.Azt, hogy a vállalkozót körözik, a Privát Kopó bűnügyi portál írta meg elsőként, szombaton. Mint írták, Veres István jelenleg harmadrendű vádlottja annak a büntetőpernek, amelynek vádiratát 5 éve, 2015 nyarán nyújtotta be a Fővárosi Főügyészség az illetékes bíróságra. Hozzátették: azt nem tudni, hogy az elfogatóparancs ezzel a bűnvádi eljárással összefüggésben került-e kiállításra, esetleg azért, mert Veres - idézés ellenére - nem jelent meg a tárgyaláson, vagy másik, újabb bűnügyről van szó. A PestiSrácok.hu információi szerint egy teljesen új, az üzletember cégeit érintő nyomozásról van szó. 

Visszatérve a bírósági szakban lévő ügyére, a vádirat szerint a Budapest Airport Zrt. új vezetősége 2006 májusában nyílt pályázatot hirdetett a repülőtér utasai részére alkalmi, azaz nem rendelt személytaxi szolgáltatás nyújtására. A Veres István által ténylegesen irányított taxi társaság, a Zóna-Service Zrt. már a pályázat kiírása előtt is végzett a repülőtéren taxi szolgáltatást, amely jól jövedelmezett, ezért a vádlott a pályázaton mindenképpen nyerni akart.

Ennek érdekében a pályázat kiírása után - IV. rendű vádlott ügyvédi közreműködésével - megállapodott az I. rendű Sziebert György és II. rendű Rényi-Vámos Krisztina vádlottakkal, hogy összesen 11 millió forintért munkaköri kötelezettségeiket megszegve közreműködnek abban, hogy a Budapest Airport Zrt. által kiírt pályázatot a III. rendű vádlott, Veres István által képviselt taxi társaság nyerje el.

A megállapodás alapján Sziebert és Rényi-Vámos Krisztina - szintén a IV. rendű vádlotton keresztül - ellátták Veres Istvánt belső információkkal, segédanyagokkal, tájékoztatták a többi ajánlat tartalmáról, illetve a belső megbeszélések lényegéről. A vádlottak összehangolt közreműködése eredményeként Veres cége a pályázatot elnyerte.

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat