Ma: 2019.02.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádemelési javaslat embercsempészés miatt
police.hu 2018.01.22. 6:53:00

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya öt férfival szemben, akik több illegális migráns külföldre jutását segítették elő.A Kapuvári Rendőrkapitányság járőrei 2017. február 19-én, 23 óra 5 perckor, a 8612. számú út 12. kilométerszelvényében ellenőrizték egy mikrobusz vezetőjét és utasait. Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy a kocsiban tartózkodó 19, harmadik országbeli utas nem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és a tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A sofőrt, N. Levente 43 éves dunaújvárosi lakost, valamint a külföldi állampolgárokat elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az ellenőrzéskor a rendőrök a Cirák-Gyóró-Csapod útkereszteződésben az igazoltatott gépjárművezetőn kívül egy másik személyautót is észleltek. A két jármű a beledi útkereszteződés felől együtt mozogva haladt, de a rendőri intézkedést észlelve a személyautó elkanyarodott Csapod irányába, mivel el akarta kerülni az igazoltatást. A rendőrautó megkülönböztető fény- és hangjelzése ellenére elsőként csak a mikrobuszt vezető férfi állt meg, a másik jármű nagy sebességgel elhagyta a rendőri intézkedés helyszínét. Rövid idő múlva a járőrök Farád községben ellenőrizték a menekülő autó sofőrjét, S. Tamás 33 éves perkátai és utasát, Sz. Norbert 32 éves dunaújvárosi lakost, akiket elfogtak és szintén előállítottak a megyei rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára.

 A nyomozók a büntetőeljárás során beszerzett adatokból megállapították, hogy Sz. Norbert és S. Tamás is közreműködött a migránsok külföldre juttatásában, ezért őket és a mikrobuszt vezető N. Leventét is embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a nyomozók S. Tamás gyanúsított esetében megállapították, hogy a férfi üzletszerűen, szervezőként és irányítóként vett részt a migránsok szállításában.

A további adatgyűjtés alkalmával a nyomozók látókörébe került P. Mihály 40 éves kulcsi és L. Attila 35 éves dunaújvárosi lakos is, akiknek - a 2017. február 19-én történt bűncselekményt megelőzően - S. Tamás több alkalommal adott megbízást migránsok külföldre juttatására.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya az öt férfival szemben folytatott nyomozást a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Megyei Főügyészségnek.

További friss információk
Célzott lövésekkel tették mozgásképtelenné a fegyveres szökevényt - életveszélyes sérüléseket szenvedett
Elfogták a budapesti drogterjesztő bűnszervezet irányítóit
60 ezer adag kábítószer, 14 gyanúsított
„Itt nincs igazság!”- felháborodtak az időseket terrorizáló cigánybűnözők az ítéleten
Kifizetetlen munkabért követelt a pár - önbíráskodás miatt indult büntetőeljárás ellenük
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat