Ma: 2021.04.09.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
10 éve rabolt, most akadt a rendőrség horgára
Privatkopo.hu 2021.02.20. 10:36:00

A Pest megyei rablási nyomozók 10 évvel ezelőtti támadás gyanúsítottját állították elő. A felfüggesztett nyomozás aktáját egy új információ miatt vették elő.Egy törökbálinti asszony házába ment be két, akkor még ismeretlen férfi 2010. szeptember 2-án, éjszaka. Átmásztak a kerítésen, majd a bukóablakon bejutva támadtak az alvó, akkor 65 éves nőre. Kiráncigálták az ágyból és késsel fenyegetve kényszerítették a széf nyitására, amit az állán, a nyakán és a karján vágott, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett asszony teljesített.

A rablók kimarkolták a kötegnyi valutát és közel 100 ezer forintot, magukhoz vettek egy több százezer forintot érő fényképezőgépet, ráparancsoltak áldozatukra, hogy ne merje értesíteni a rendőrséget, majd elmenekültek.

A rendőrök hónapokig talpaltak a támadók után, a beszerzett adatok, információk azonban nem bizonyultak elegendőnek az ügy megfejtéséhez, a rablók azonosításához és felkutatásához. Egy idő után a nyomozást felfüggesztették, de el nem feledték.

Idén januárban érkezett olyan, eredménnyel kecsegtető információ, amely végül elfogáshoz vezetett. A rablási nyomozók már az információ ellenőrzése közben sejteni vélték, fordulóponthoz értek. Megfelelő előkészítés és felderítés után 2021. február 16-án, hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya munkatársainak közreműködésével realizálták a bűnügyi akciót egy dunaharaszti címen.

A művelet gyors volt és eredményes, a 45 éves B. Csabát tartózkodási helyéről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumába előállították. A gyanú szerint ő és jelenleg ismeretlen bűntársa követte el a támadást.

Kihallgatásán a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztályán felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az azóta letartóztatott B. Csaba ellen.

További friss információk
Bíróság előtt a rendőrökre bozótvágóval támadó „kiccsalád”
Négyen okoztak életveszélyes sérülést egy kiskorú sértettnek
Ötágú vörös csillaggal ápolta a munkásőr „hagyományokat”, vádat emeltek az elvtárs ellen
Felfüggesztett börtönt kapott a végrehajtó-helyettest életveszélyesen fenyegető férfi
Féltékenységből verekedés
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat