Ma: 2019.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Egy sporttáskányi valutát kapott Lakatos Csaba, hogy ne keverje bele Portikot az ellene elkövetett merénylet ügyébe
Privatkopo.hu 2018.01.28. 10:31:00

Több mint 21 éve négy célzott lövést adtak le az ügetőn tartózkodó Lakatos Csaba hajtóra. A férfi életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Kevéssel később Lakatosnak egy sporttáskányi valutát küldtek a kórházba, hogy tartsa a száját, és ne keverje bele az ügybe Portikot, akit végül ezzel a bűncselekménnyel nem gyanúsítottak meg.        Tanyi: „Lakatos Csabáról mindenki tudja, hogy egy vamzer”

1996. november 13-án, az esti órákban négy célzott lövést adtak le a Fiumei úti Sírkert egyik épülete tetejéről a szomszédos ügetőn tartózkodó Lakatos Csaba hajtóra. A férfi életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az 1997. júliusi, nyomozást lezáró összefoglaló jelentésben nem szerepelt, hogy miért és kinek a megbízásából lőhettek rá. A büntetőeljárás annyit állapítottak meg, hogy Lakatos szoros üzleti viszonyban állt az 1996. november elsején kivégzett Prisztás József vállalkozóval, akivel kapcsolatban 2016-ban mondta ki jogerősen a bíróság, hogy felbujtóként Portik Tamás a felelős az „üzletember” megöléséért. Portik esetleges szerepe Lakatos Csaba ügyében is felmerült az újraindított nyomozás során, igaz, végül ezzel a bűncselekménnyel nem gyanúsították meg.

A tanúkihallgatási jegyzőkönyvekben nem szerepelt a bűncselekménnyel összefüggésben Portik neve

„Lakatos mindig kereste a „nagyfiúk” kegyeit, dörgölőzött hozzájuk, valójában belőlük élt, nem a lóversenysportból” - magyarázta a Privatkopo.hu, az 1990-es évek szervezett bűnözésére rálátással bíró forrása. „A hajtó nem csak Prisztással, hanem az 1999-ben kivégzett Seres Zoltánnal is szoros kapcsolatban állt, és szeretett volna Portik köreibe is beférkőzni, de Tamás megbízhatatlannak tartotta, ezért nem engedte a közelébe. Lakatosnak mindig járt a szája, pletykás volt, szeretett dicsekedni a kapcsolataival. Egyébként most is ilyen, semmit nem változott. Az ilyeneket nem szeretik bűnözői körökben. Csak használják” - tette hozzá a bűnügyi portál informátora.

A férfi elmondta: Lakatos Csabának egy sporttáskányi valutát küldtek a kórházba, hogy tartsa a száját, és ne keverje bele az ügybe Portikot. „Ha jól emlékszem, Brazil (F. Attila - a szerk.) szállította a küldeményt, amit Lakatos elfogadott” - jegyezte meg.

Tény, hogy a tanúkihallgatási jegyzőkönyvekben nem szerepelt a bűncselekménnyel összefüggésben Portik neve, így a rendőrség nem tudta bizonyítani az „üzletember” esetleges felbujtói szerepét. A nyomozás során arra vonatkozóan sem merült fel adat, hogy az áldozat és az elkövető (Tanyi György) között konfliktus lett volna.

Tanyi és Lakatos között nem volt konfliktus, az emberölési kísérlet indítéka ismeretlen

Tanyi Györgyre - jogerősen - 11 év fegyházbüntetést szabott ki 2018. január 12-én a Fővárosi Ítélőtábla a lóversenypályán 1996-ban, Lakatos Csabával szemben elkövetett emberölési kísérlet ügyében.

„A vádlott ismeretlen okból határozta el a sértett meggyilkolását”- fogalmazott közleményében az ítélőtábla.

„Sem a nyomozóhatóság, sem a bíróság nem talált indítékot arra, miért akarták megölni Lakatost. Az igazság az, hogy a hajtó kifejezetten jóban volt Tanyival, gyakran összejártak, Gyuri sokszor segítette pénzzel” - mondta a Privatkopo.hu informátora. „Úgy tudom, hogy Lakatos még tavaly is többször meglátogatta a házi őrizetben lévő Tanyit, ami elég furcsa, hiszen a sértettről és a támadójáról van szó. Köztudott, hogy Lakatos Csabának a múltban is rengeteg haragosa volt, és most is nagyon sok ellensége van. Sokaknak ártott, és ugyancsak sokakat „húzott le” jelentős összegekkel. Nem vagyok száz százalékig biztos abban, hogy Tanyiék törtek az életére több mint 21 éve.”

Tanyi György az 1996-os rendőrségi meghallgatása után a nyomozóknak megjegyezte, hogy „Lakatos Csabáról mindenki tudja, hogy egy vamzer”.

(folytatjuk)

További friss információk
20 év fegyházbüntetésre ítélték a szexpartnere torkát elvágó férfit
Ezektől is jól megvédtek: arab horda támadt magyarokra Pécsen, földön fekvő, ájult embernek rugdosták ki a fogait, törték be a koponyáját, többen megsérültek
Jogerősen is 25 év fegyházbüntetésre ítélték a boldvai cigány férget, aki tíz éven keresztül erőszakolta a lányát
Bűnügyi őrizetben a szegedi szatír
Öt hónapos gyermekét bántalmazta egy ötvöskónyi moslék - feldühítette a kicsi sírása
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat