Ma: 2019.05.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Engedélyt kért a rendőrségtől, majd agyonlőtte a betörőt az amerikai anyuka - nálunk lehetséges lenne ilyen?
kuruc.info 2012.01.05. 10:37:00

A 18 éves Sarah McKinley kettesben töltötte a szilvesztert a három hónapos kisfiával, férje ugyanis karácsonykor elhunyt tüdőrákban. A fiatal anyuka egyszer csak arra lett figyelmes, hogy két ember be akar törni a házába. Betette a cumisüveget a gyerek szájába, elővett két fegyvert, és felhívta a rendőrséget, hogy megkérdezze, lelőheti-e a behatolókat. Hangfelvétel őrzi az eseményeket.- Zárva vannak az ajtók? - kérdezte a rendőrségi telefonkezelő.

- Igen, és két fegyver van a kezemben - válaszolt Sarah, majd megkérdezte: - Lelőhetem, ha bejön az ajtón?

- Azt nem mondhatom, hogy ezt megteheti, de tegye, amit tennie kell, hogy megvédje a gyermekét! - hangzott a válasz.

És a derék oklahomai anyuka így is cselekedett. A rendőrség pedig indokoltnak nevezte a bűnöző leterítését.

Vajon nálunk is így járnak majd el hasonló esetekben az alaptörvény azon kitétele alapján, amelynek értelmében alkotmányos jog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme? A kérdés részben sajnos költői, hiszen a potenciális áldozatok 99 százaléka el sem juthatna idáig, ugyanis - miközben a bűnözők illegális úton beszerzik - nálunk szinte lehetetlen törvényesen lőfegyverhez jutni egy törvénytisztelő polgárnak. Amerikában a dolog még ennél is egyszerűbb: nem is kellett volna telefonálnia a talpraesett anyukának:

- Jogod van lelőni azt, aki engedély nélkül behatol a lakásodba. A törvény lehetővé teszi a halálos erő alkalmazását - magyarázta Doug Friesen oklahomai ügyvéd.

- Tudtam, hogy választanom kell közte és a kisfiam között, így azt tettem, amit tennem kellett. Nincs veszélyesebb, mint egy gyermekes anyuka - nyilatkozta Sarah McKinley.

Ugyan a kisbaba az édesapja nélkül nő fel, de azt mindig tudni fogja, hogy a mamája mindent megtesz azért, hogy megvédelmezze - hangzik el az ABC News riportjában.

További friss információk
Több budapesti szórakozóhelyen razziázott, és közel félszáz taxist ellenőrzött a rendőrség
Falkában támadtak
Rablás Hajdúböszörményben
Hat év börtönbüntetésre ítélték a drogkereskedőt - Hollandiából csempészte a „cuccot”
Postást akart kirabolni - nagymamája nyugdíját követelte
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat