Ma: 2019.09.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Polgármesterek is segítettek külföldieknek hamis magyarországi lakcímhez jutni
MTI 2019.06.08. 13:54:00

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt tizenhat személlyel szemben, akik Csongrád megye két településén 2012-2015 között segítettek abban, hogy külföldi lakóhelyű, honosított magyar állampolgár valótlan magyar lakcímre jelentkezhessen be. Az érintetteket 59 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolják. A vád szerint 2012 és 2015 között román és szerb lakóhelyű, honosított magyar állampolgárok jelentkeztek be két Csongrád megyei település ingatlanaiba, miközben ténylegesen nem éltek ott. Ebben segített nekik a két település polgármestere és két önkormányzati dolgozó is. 

Az egyik település polgármestere tizenegy valótlan lakcímbejelentésnél szállásadóként tüntette fel magát, míg a másik település polgármestere tíz esetben rábeszélt egy másik vádlottat arra, hogy írja alá a bejelentő lapokat szállásadóként.

A két önkormányzati dolgozó  az adminisztrációban segédkezett, beszerezték a lakcímbejelentő lapokat, segítettek a kitöltésében, benyújtásában, és olyanokat toboroztak, akik vállalták, hogy fiktív szállásadóként a lakcímbejelentő lapokat aláírják. Az egyik önkormányzati dolgozó tizenkét esetében szállásadóként is feltüntette magát. A többi vádlott szállásadóként írta alá a fiktív lakcímbejelentési lapokat.

A vád szerint az egyik településen 52, míg a másik településen 90 külföldön élő magyar állampolgár lakóhelyének valótlan bejegyzésében segítettek.

Az ügyészség két önkormányzati dolgozóval szemben felfüggesztett börtönbüntetés, nyolc további vádlottal - köztük a polgármesterekkel - szemben pénzbüntetés kiszabását, míg négy vádlott esetében próbára bocsátást kért. A külföldi lakóhelyű magyar állampolgárok megrovást kaptak.

További friss információk
Házi szeszfőzdében tárolta az eladásra szánt drogot
Életfogytiglani szabadságvesztés vár a nőkre támadó vademberre
Továbbra is sikeres az integráció: combon szúrt egy nőt egy 11 éves cigánykölyök Jászapátiban
Titokban felvették, ahogy egy férfi prostituálttal csalta az élettársát, majd 5 millió forintot követeltek tőle a szexvideóért
Időseket fosztottak ki, már a rendőrség „vendégszeretetét” élvezik a cigánybűnözők
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat