Ma: 2021.09.23.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Mocsok, bűz, kétes eredetű húsok egy budapesti kínai étteremben
Privatkopo.hu 2020. 10. 20. 13:20:00

A Budapest XIII. kerületi Ipoly utcában lévő étteremben (a cím alapján a Nokedli kínai kifőzdéről van szó) razziáztak október elején a Nébih szakemberei. Jó célpontot választottak: a súlyos higiéniai problémák mellett az étterem üzemeltetője sem a tevékenység végzéséhez szükséges külön engedélyt, sem a dolgozók egészségügyi alkalmassági igazolását nem tudta bemutatni.A hatóság beszámolója szerint az üzlet szinte minden helyiségében, de még az udvaron is egymást érték a higiéniai problémák: a kiszolgáló- és tálalópult például élelmiszertárolásra alkalmatlan volt, a mögötte kialakított egymedencés mosogató/kézmosóban a lefolyó koszos volt, és a „kifogásolható állapotú padozaton” is élelmiszert tároltak.

A Nébih szerint a takarítatlan főzőkonyha hűtőtereiben együtt tárolták a nyers zöldséget, a fagyasztott élelmiszert, a nyers tésztát és a húst, de piszkosak voltak a berendezési tárgyak, a főzőberendezések körül pedig „ismeretlen eredetű, undort keltő folyadékot” találtak az ellenőrök.

Mindezek mellett a vendégek részére kialakított mellékhelyiség padozata, oldalfala koszos volt, és a higiénikus kézmosás feltételeit sem biztosították.

Az étteremben tapasztalt hiányosságok miatt a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette az étterem tevékenységét. Egyúttal a szakemberek csaknem 350 kg. nem nyomonkövethető, lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Az egység kizárólag az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja majd tevékenységét.

További friss információk
Nem enyhítették a gyermekei sérelmére szexuális erőszakot elkövető moslék büntetését
Hét év után elfogták a budapesti Hublot óraszaküzletet kirabló brutális oroszokat
Kézigránáttal akart kapát kalapálni egy nem túl eszes férfi Őrbottyánban
Segítséget színlelve fosztották ki az időskorút a takony „navajonkik”
Feldobta a vállára a volt élettársát és hazaindult
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat