Ma: 2020.05.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Nem tiltakozott a 12 éves lány, „így nem lehet erőszakról beszélni”
MTI 2018.10.12. 8:14:00

Felmentették azt a fiatal fiút, aki a vád szerint megerőszakolta hatodik osztályos, kiskorú iskolatársát - közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A bíróság megállapította, hogy a fiú nem fenyegette a kislányt, és azt sem tudta, hány éves, így nem követett el bűncselekményt. Azt is közölték, hogy a lány nem tiltakozott, így nem lehet erőszakról beszélni.Az ügyészség szerint az esetnél jelen voltak a fiú barátai is, egyiküket, a másodrendű vádlottat, mint bűnsegédet, bűnösnek találták szexuális erőszak bűntettében, ezért őt a bíróság egy év - fiatalkorúak fogházában - letöltendő szabadságvesztésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét rendelte el.

A bíróság szerint a fiú ugyanis tudta, hogy a lány nemrég töltötte be a 12. életévét, vagyis kiskorú, ennek ellenére segített barátjának, hogy véghez vihesse tettét.

A döntést tudomásul vették az első- és másodrendű vádlottak és védőik is, az ügyész az elsőrendű vádlott, vagyis a felmentett fiú esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítására és büntetés kiszabására, a másodrendű vádlottnál három munkanap gondolkodási időt kért. Így az ítélet nem jogerős.

További friss információk
8 év fegyházbüntetésre ítélték a hajléktalant, aki három másik hajléktalant akart felgyújtani
Tarnaörsi házaspárt vettek bűnügyi őrizetbe a hevesi rendőrök: kábítószerrel kereskedtek
Nigériai drogdílert kapcsoltak le az NNI nyomozói
Saját ügyfelét csapta be és zsarolta egy budapesti ügyvéd
Cigánymunka: többször segített rajta a 90 éves bácsi, „hálából” halálra verte egy lapáttal
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat