Ma: 2021.04.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ötágú vörös csillaggal ápolta a munkásőr „hagyományokat”, vádat emeltek az elvtárs ellen
Privatkopo.hu 2021. 04. 07. 11:31:00

Az Egri Járási Ügyészség március végén, önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt vádat emelt egy 32 éves Heves megyei illetőségű férfival szemben.A vádlott - aki egy hagyományőrzőnek titulált kisebb közösség országos parancsnokának tekinti magát - a saját bevallása szerint 15 évesen, korengedménnyel lépett be egy, a rendszerváltoztatás után alakult pártba, ahol több egykori munkásőrrel is kapcsolatba került. Ennek a körnek a tagjai elhatározták, hogy szabadidejükben ápolni fogják a korábban feloszlatott Munkásőrség hagyományait. Bár a társaság civil szervezetként történő bírósági bejegyzésére soha nem került sor, a vádlott az interneten egy önálló honlapot, majd 2018-tól egy közösségi oldalt is működtetett.

„Emlékszünk az első egységek megalakulásának felemelő és felejthetetlen perceire, a munkásőr egységek első demonstrációira. Hiszen a szürke pufajkás, Lenin sapkás vörös csillagos férfiak, lányok és asszonyok a mi elvtársaink…” Az ilyen, és hasonló tartalmú nyilvános közzétételek illusztrálására az oldal és a honlap üzemeltetője, egyben szerkesztője - maga a vádlott - több esetben is ötágú vörös csillagot használt, illetve ezt a tiltott önkényuralmi jelképet mint profilképet is alkalmazta.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon nagy nyilvánosság előtt használ, vagy közszemlére tesz, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.

Az Egri Járási Ügyészség ennek a törvényi szabályozásnak megfelelően emelt vádat a férfival szemben, és esetében pénzbüntetés kiszabását, valamint - a bíróság által ügyészi indítvány alapján ideiglenesen már most is hozzáférhetetlenné tett - egyes tartalmak végleges hozzáférhetetlenné tételét indítványozta.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
A Dunaferr többségi tulajdonosa szerint „fizikai agresszióra készült Mikó István és csapata”
„Navajonkik” akcióban: kiskorú lányával ment lopni az anya
Megszurkálta a panzióst, aztán késsel fenyegette a rendőröket egy 24 éves nő
Júliusban szabadul rá újra a társadalomra a Pénzes Henriettát megerőszakoló és felgyújtó cigány
Színezd újra: monotonnak találta a munkáját a pénzszállító, ezért találta ki a rablásról szóló mesét
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat