Ma: 2020.10.23.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Megzsarolta sógorát, majd összevert egy tizenéves fiút
Privatkopo.hu 2020.10.12. 9:34:00

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki - miután sógorát megfenyegetve jutott pénzhez - a nyílt utcán összevert egy fiatal fiút.A vádirat szerint a férfi 2020. február 6-án, este ittas állapotban megjelent a lánytestvére, mezőkeresztesi lakásánál és az utcáról kiabálni kezdett a házban tartózkodóknak. Miután a nő és a férje - a vádlott sógora - kimentek a lakóház udvarára, a vádlott közölte velük, hogy a délután folyamán, az éppen náluk vendégeskedő ismerősükkel a vádlott összes pénzét elitták. A vádlott emiatt követelte, hogy adjanak neki 3000 forintot, mert telefont akar vásárolni.

Hozzátartozói közölték a vádlottal, hogy nem adnak neki pénzt és felszólították, hogy távozzon. A vádlott azonban nem tágított, továbbra is követelőzött, majd megfenyegette a sógorát, hogy ha nem kapja meg a pénzt, akkor megöli, illetve szétveri a sértett ház előtt parkoló autóját.

A vádlott hozzátartozóinál vendégségben lévő férfi - akivel a vádlott délután italozott - a vádlottat nem látta, csupán távolabbról, a lakásból hallotta az utcán elhangzó fenyegetéseit és a követelését. A férfi végül átadott a vádlott testvérének 3000 forintot azzal, hogy adja oda a vádlottnak. A nő a pénzt a kerítésen át kidobta az utcára, majd a férjével együtt bementek a lakásba.

A vádlott miután eltette a pénzt, belerúgott sógora autójának hátsó lökhárítójába, majd távozott a helyszínről. A gépkocsiban 30 000 forint kár keletkezett.

Ezt követően a vádlott 2020. február 17-én, este, Mezőkeresztesen kerékpározott, amikor találkozott az egyik ismerősével, egy tizenéves fiúval. A vádlott a fiút - aki szintén biciklivel közlekedett - követni kezdte, miközben egy korábbi konfliktusuk miatt folyamatosan  szidalmazta és fenyegette. Amikor a vádlott utolérte a sértettet, elvette a kerékpárját, felemelte és hozzávágta a fiúhoz, majd a földre került sértettet a nála lévő bottal többször  megütötte.

A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és könnyű testi sértés vétsége miatt a vádlottal szemben hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A járási ügyészség a férfit zsarolás bűntettével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A vádiratában vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

További friss információk
Miskolc környékén terjesztette a kábítószert - letartóztatását indítványozták
Vasútállomáson rabolgatott a 24 éves „erőforrás”
Korrupt komáromi rendőrökre csaptak le a nyomozó ügyészek
Tolvajlás luxuskivitelben: Porschéval lopták a cigarettát a szemétszállítók
Szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette kiskorú féltestvérét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat