Ma: 2019.02.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Szervezett bűnözői csoportok irányítják a lóverseny fogadási csalásokat - zsarolások, lejáratások, megfélemlítések a Kincsem Parkban
Privatkopo.hu/fotók: illusztráció 2017.12.20. 9:39:00

Néhány éve egy nyomozói csoport - valódi kilétüket eltitkolva - beépült a lóversenysportot mérgező fogadási csalásokat koordináló társaságokba. Évekig figyelték a Kincsem Parkban zajló eseményeket, gyűjtötték az információkat, adatokat, kép- és hangfelvételeket készítettek, de mert nem történt semmi érdemleges az ügyben, azokat most megosztották a Privatkopo.hu bűnügyi portállal.Egy vezető beosztású személy - akit nevezzünk „Egyes”-nek (teljes név a Privatkopo.hu szerkesztőségében) - és annak segédje, egy szintén vezető beosztású személy - akit nevezzünk „Kettes”-nek (teljes név a Privatkopo.hu szerkesztőségében) - már régóta irányítja a lóversenypályán a bennfentes fogadásokat, és kiterjedt hálózattal befolyásolja a versenyeredményeket.
Az ügető versenyeket a megbeszéltek szerint, az érdekeltségi körükbe tartozó hajtókkal, előre „leegyeztetett” sorrendben várják a célba.
Előfordul, amikor valamiért borul a várt eredmény, a versenyintézőség hatáskörével élve, bizonyos indokokkal, hátrahelyezéssel megoldja, hogy fogadási szempontból meglepő, váratlan eredmény szülessen, igen magas odds-al.

Ilyen vizsgálatok, hátrahelyezések Lakatos Csaba hajtót sosem érintik… Birtokunkban van egy videofelvétel, amelyet rengetegszer kikockáztunk. A képsorokon az látható, hogy Lakatos „visszafogja” a teljes mezőnyt, és egy volt válogatott labdarúgó fia által hajtott, teljesen esélytelen ló győzedelmeskedik. 1500-as volt az odds…

„Egyes”-ék játékát sokszor megzavarják önállósodott hajtók, akik véletlenül (vagy szándékosan), de nem az „előírt kotta” szerint játszanak. Őket a későbbiekben felelősségre vonják.

„Egyes”-ékkel nem mindenki szeretne együttműködni, ezért sokszor rendelkeznek lótulajdonosok, hajtók sorsáról.
Például: „Egyes” kiadta, hogy az egyik lótulajdonost (teljes név a Privatkopo.hu szerkesztőségében) - haladéktalanul távolítsák el a pályáról, mert nyilvánosan, a maga nyers stílusában kritizálta „Egyes”-t. 
Az eset érdekessége, hogy ez a lótulajdonos még ott van az ügetőn és jelentős tényező. Izgalmas kérdés, hogy megegyeztek vagy csak nem bírnak egymással…

„Egyes”-ék iránymutatását az ügetőn Lakatos Csaba, a galoppon K. próbálja érvényesíttetni, kisebb nagyobb sikerekkel.

„Egyes”-ék jól bevált szokása, hogy aki az útjukban áll, arra ráküldik a hatóságokat, mindenféle mondvacsinált ürüggyel büntetőeljárást generálnak ellene. A víz, áramlopástól kezdve az illegális munkavállaláson keresztül a NAV-ig. Vagy csak egyszerűen kitiltják a parkból, mert úgy tartja kedvük.
A NAV-nál „Kettes” bír jó kapcsolatokkal, elmondása szerint, egy telefonjára bármit megtesznek neki.

Egyik eset: „Egyes”-t nagyon magára haragította egy lótulajdonos, ezért csapatot próbáltak felbérelni az illető lejáratására, gyenge pontjainak kiderítésére, hatóságokkal történő megfélemlítésére. Ezt „Kettes” - „Egyes”-re hivatkozva - szervezgette.

Másik eset: Egy lótulajdonos nem akart beszállni a fogadási csalásokba, ezért „Egyes” egyik bizalmasa szervezett egy igazi bulit, itallal, könnyűvérű nőcskékkel és „egyebekkel”. Természetesen videofelvétel készült a buliról, főleg a lótulajdonos és a hölgyek között történtekről, amit „egyezkedésre” kívántak felhasználni.
Megállapodás hiányában a felvételeket később a feleségnek is megmutatták…

„Egyes”-ék - a fogadási rendszer információit felhasználva - manipulálták a versenyeredményeket, versenyintézőségi döntésekkel. Egy időben az odds mértékét próbálták szoftveresen megváltoztatni, nem úgy sikerült, ahogy tervezték, ezért az akkori informatikus vitte a balhét, kirúgták.

A fogadási rendszerben jól látszik, milyen befutási sorrendekre milyen odds kifizetés jár.
Amikor a befutás egy irgalmatlan nagy odds kifizetést eredményezett volna, diszkvalifikálták az egyik lovat, így csak egy minimális odds-ot kellett kifizetniük.

Érdemes megnézni, hogy az eredményekben melyik futamon milyen magas a hármas befutó odds-a.
Amikor ez az érték magas, akár 1000 feletti, akkor kell megnézni:

-          a futamot, annak lefutását kockáról kockára

-          a versenyintézőség döntését,

-          a diszkvalifikációt,

-          az eredeti befutási sorrendet,

-          az érintett hajtókat

Az eredmények sokszor utalnak „bennfentes” fogadásokra, manipulációkra.

A másik befolyásoló módszerük a Turf Magazinban megjelenő „véleményünk”, ahol leírják, hogy véleményük szerint mi lesz az adott futam befutási sorrendje. Ez sokszor köszönő viszonyban sincs a valós esélyekkel, de mivel a „szakértők” írták, ezért sokan játsszák meg.
Az „erő” futamokban (ahol a versenyen résztvevő első három-négy helyezett nagy összeget kap) nincs nagy meglepetés, minden versenyző első akar lenni, itt tényleg jól kalkulálható a befutási sorrend (pl. derby) Ezeket a futamokat nem tudják manipulálni „Egyes”-ék.

Ami még előfordult, hogy kiemelt, nagy díjazású versenyen nem az első helyezettnél („Egyes” érdekköre) végeztek dopping vizsgálatot, hanem a második helyezettnél. Azzal indokolták, hogy „kisorsolták”…

A Kincsem Parkban a versenyeken több korábbi Tippmix botrányban érintett - esetleg el is ítélt - figura is jelen van. Kisebb csapatokkal próbálnak a verseny eredményére vonatkozó információkhoz jutni. Telefonon vesznek fel fogadási tippeket, amit a pénztárnál megjátszanak, egyfajta VIP fogadási rendszerhez hasonlóan.

Ennek a csapatnak a tagja néhány régebbi sportoló, akik egyben lótulajdonosok is, esetleg családi kötelék fűzi őket a hajtókhoz. Fogadni „természetesen” vagy csak „sportszeretetből” vagy „szórakozásból” járnak ki a pályára…

A Kincsem Park aulájában hosszú évekig (egészen a haláláig) működött egy zugbukméker, mindenki csak „Leső” néven ismerte. Lesőnél felső korlátja volt a nyeremény kifizetésének, de ennek ellenére nagy népszerűségnek örvendett egy szűk fogadói körben. Elgondolkodtató, hogy „Leső” hosszú ideig háborítatlanul tevékenykedhetett a parkban, a vezetőségnek mégsem szúrt szemet a jelenléte…

Alagon, valamint a Kincsem Parkban, a pálya környéki istállókban és a kedvenc törzshelyükön, a VII. kerület egyik romkocsmájában rendszeresen feltűnik kábítószer vagy ahhoz hasonló tudatmódosító anyag, amit az „irányítók” nagy lelkesedéssel ajánlanak, kínálnak a zsokéknak és a hajtóknak.

Sajnos az istálló környezetekben sokszor fellelhető, hogy csak akkor engedik hajtani, lovagolni a jelölt hölgyeket, ha szexuális ellenszolgáltatást nyújtanak. Akik ezt nem vállalják, azokat kellemetlen, néha megalázó helyzetbe hozzák, aljas módszerekkel elveszik a kedvüket a lóversenyzéstől…

„Kettes” testvére információink szerint régebben a Nemzetbiztonsági Hivatal - vagy hasonló titkosszolgálati szerv - tagja volt, jelenleg egy vagyonvédelmi társaság  ügyvezetője és tulajdonosa. Cége több megrendelést kapott és teljesített a Kincsem Park részére az elmúlt 2-3 évben.

(folytatjuk)

További friss információk
Az ördög „jobbkeze”: a NAV elnökére hivatkozva kísérelt meg 300 millió forintot szerezni egy férfi
Kemény játék: a nemi szervéről készített fotókkal zsaroltak egy zalaszentgróti férfit
Megkéselte utasát, de legalább kórházba szállította
Csupán 4 ezer forintot sikerült zsákmányolnia a nem túl éles elméjű Ferencnek
Elfogták a zuglói emberölés elkövetőjét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat