Ma: 2019.07.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Lépre csalta az idős asszony az „unokázós” csalókat
Privatkopo.hu 2018.10.30. 7:11:00

Az időskorú sértett rájött, hogy nem a fiával beszél, ezért talpraesett módon a rendőrök kezére adta az elkövetőket. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és a két férfi letartóztatását elrendelte - közölte az ügyészség.A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2018. október 27-én, vezetékes telefonon felhívták a 74 éves sértettet, amelynek során a telefonáló az idős nő fiának adta ki magát, és azt állította, hogy autóbalesete volt, összetört egy drága autót, és ezért csak akkor engedik el, ha fizet nekik ezért 2-3 millió forintot.

A sértett rájött a csalásra, és miközben elhitette a telefonálóval, hogy átadja neki az otthon tartott pár százezer forint készpénzét, egy másik telefonról értesítette a rendőröket, akik a helyszínre érkező gyanúsítottakat elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a két őrizetbe vett gyanúsított letartóztatása szükséges és indokolt.

A nyomozás kezdeti szakaszban van, egyebek mellett a még ismeretlen társak azonosítása szükséges. E tekintetben megalapozottan lehet tartani attól, hogy a már elfogott gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén társaikkal összebeszélve a bizonyítást megnehezítenék. Emellett a cselekmény súlya, várható büntetési tétele, egyiküknek pedig az előélete is indokolja a legszigorúbb kényszerintézkedést.

Az ügyészi indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája megalapozottnak találta, ezért a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte. A végzés nem jogerős.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Nyári szünet 2019. június 25. naptól 2019. augusztus 25. napig
Legalja: ellopták és feldarabolták az angyalt a „színesfém-rajongó” cigányok
Egy ballagási ünnepség záró felvonása: baltával okozott életveszélyes sérülést
Férfi miatt veszekedett gyerekkori barátnőjével Berta, majd néhányszor hátba is szúrta riválisát
Saját magát fuvarozta a betörésekhez a budapesti taxis
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat