Ma: 2020.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádat emeltek a férfival szemben, aki le akarta lőni a feleségét
Privatkopo.hu 2020.05.11. 13:43:00

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki Tatán, 2019. június 29-én le akarta lőni a feleségét.A vádirat lényege szerint a férfi és a sértett házassága megromlott a vádlott alkoholizmusa és a sértettet bántalmazó magatartása miatt. 2019. június 29-én, 13 órakor körüli időpontban, tatai otthonukban előzetes szóváltást követően, a vádlott magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét azért, hogy a feleségét, azaz a sértettet lelője. A férfi a kezében a fegyverrel megfenyegette a nőt azzal, hogy lelövi, lövést azonban nem tudott leadni, mivel a sértett elmenekült előle.

A szomszédok értesítették a rendőrséget. Amikor a férj a kiérkező rendőröket meglátta, a kezében lévő fegyvert a fejéhez tartva azzal fenyegetőzött, hogy ha a rendőrök közelebb mennek, akkor öngyilkos lesz. Ezt követően egy rövidebb időre eltűnt a rendőrök elől, majd előjött, és egy alkalommal a levegőbe lőtt. A vádlott végül hosszabb rábeszélés után letette a fegyvert és megadta magát.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, abban az esetben a törvényszék három év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélje, valamint öt évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlott letartóztatását, figyelemmel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a cselekményét véghezvinné, tekintettel arra is, hogy a férfi a sértettet megfenyegette azzal, hogy amennyiben a rendőrök elengedik, megöli őt.

További friss információk
Cigánymunka: többször segített rajta a 90 éves bácsi, „hálából” halálra verte egy lapáttal
71 éves nénit fosztottak ki a cigányok
13 éves lánynak adott kábítószert
Megharapta, megfenyegette, majd kifosztotta idős áldozatát egy kecskeméti nő - „navajonki”?
„C-típusú” eset: Klaudia az utcán rabolt ki egy idős férfit
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat