Ma: 2019.02.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Férfiak a kétes hírű hajtó, Lakatos Csaba életéből: Prisztás, Seres, Portik, Sándor István (Papa)
Esti Újság 2017.12.23. 8:27:00

„A lóversenypályán 1996-ban meglőtt hajtó hosszú ideig Portikkal barátkozott, amíg azt el nem vitte a TEK és meg nem gyanúsította az elmúlt évek több leszámolásos merényletével. Ráadásul Lakatos az 1996-os merénylete után nem titkolta, hogy tudja ki a merénylője, de azt nem mondja meg. Mondta ezt a nyomozást vezetőknek és a sajtónak egyaránt 1996-ban a merénylet után nem sokkal” - írta a kétes hírű férfival összefüggésben néhány éve az estiujsag.hu. Alább a cikk fontosabb megállapításait elevenítjük fel.A mára fogatlanná lett „oroszlán”, Lakatos napjainkban is a régi módszerekkel próbál operálni: fenyeget, terrorizál…

„Lakatos szerint az Energol-vezérnek (Portik Tamás) elemi érdeke volt az ő „eltüntetése”, mivel attól félt,  túl sokat tud az éjszakai élet egykori nagypályása, Prisztás József meggyilkolásáról.
Nos, ez mind szép és jó, de 1996-ban még egészen másképp emlékezett a merényletére a hajtó. Lakatos ugyanis már akkor tudta, ki lőtte le és miért. Csak éppen nem kívánta megnevezni. Sem a rendőrségnek, sem másnak. Tény, hogy Lakatos jó viszonyt tartott fenn azzal a Prisztás Józseffel, akit még Óbudán lőttek fejbe és  ki  is hallgatták tanúként az ügyben. Az, hogy Portikkal rossz lett volna a viszonya, nem igazán fedi a valóságot. Sőt, Portik letartóztatása előtt együtt bizniszeltek, együtt voltak sülve-főve. Mindezt egy igen közeli forrás is megerősítette portálunknak.

Sokan nem is értették Lakatost, hogy vajon miért nyalja ennyire Portik hátsó részét. Persze, Lakatos mindig azzal volt jóban, akire neki éppen szüksége volt. Összességében elég fura, hogy azzal barátkozott Csabika, aki az életére tört - mondta a neve elhallgatását kérő férfi az Esti Újságnak.

Eléggé bizarr és életszerűtlen, hogy Lakatos annál a férfinál jópofizott, aki ki akarta nyírni. Mint ismeretes: a Nemzeti Nyomozó Iroda előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletének gyanújával őrizetbe vette Tanyi Györgyöt és két testvérét, valamint az éjszakai életben ugyancsak ismert Baranyi Lászlót. A négy férfit azzal gyanúsítják, hogy 1996. november 13-án meglőtték a lóversenypályán Lakatos Csaba hajtót, aki a nem sokkal korábban meggyilkolt Prisztás József üzlettársa volt. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, de túlélte a támadást.
Lakatos Csaba egyébként jó viszonyban volt Sándor Istvánnal is, aki korábban a KBI felderítő tisztje volt. Így a főnyomozó Lakatos révén főként az orosz és ukrán nehézfiúkkal tartotta a kapcsolatot. De Lakatos sok fajsúlyos büntetőügyben is tanúskodott. Így - többek között - az első Tasnádi-perben is, és valljuk be, nem tett sok jót Tasnádi érdekében a sportoló. Meghallgatták a kecskeméti maffia-perben is, hiszen Radnaiékkal, azaz a Conti Carosokkal is igen közeli és jó viszonyt ápolt Lakatos. (A jelek szerint a korábban többször büntetett, kétes hírű hajtót előszeretettel „használta” tanúként a nyomozóhatóság erőszakos jellegű bűnügyekben. Vajon mivel honorálhatták a rendőrök Lakatos ezen „szívességeit”? - Privatkopo.hu)

Még a hírhedt Boros video vallomásban is szerepelt Lakatos. Boros Tamás ezen azt mondta, hogy úgy tudta, a férfi jó kapcsolatokat ápolt az akkor az ORFK-n dolgozó Sándor Istvánnal, azaz Papával, aki Boros szerint Tanyiéknak nagy szálka volt a szemében, hiszen sokat dolgozott rájuk.”

A Privatkopo.hu megjegyzése: Lakatos Csaba nem csak az Óbudán lelőtt Prisztás József lovait trenírozta és hajtotta, hanem Seres Zoltán versenylovait is, akit 1999-ben, Tahitótfalun, géppisztolysorozattal kivégeztek. A hetek.hu ezt írta a merénylettel kapcsolatban: „A rendőrség őrizetbe vette a Seres „jobbkezének” számító L. Csabát, aki a merénylet napján egy kisoroszi lovardában várta főnökét.”

(folytatjuk)

További friss információk
Négyszer is előkerült a „családipótlék-gyártó műszer” Szekszárdon
Célzott lövésekkel tették mozgásképtelenné a fegyveres szökevényt - életveszélyes sérüléseket szenvedett
Elfogták a budapesti drogterjesztő bűnszervezet irányítóit
60 ezer adag kábítószer, 14 gyanúsított
„Itt nincs igazság!”- felháborodtak az időseket terrorizáló cigánybűnözők az ítéleten
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat