Ma: 2020.11.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Korrupt komáromi rendőrökre csaptak le a nyomozó ügyészek
Privatkopo.hu 2020.10.22. 8:40:00

A gyanú szerint a két közlekedésrendészeti járőr rendszeresen pénzt kért (és kapott) gépkocsik vezetőitől, cserébe pedig eltekintett a szabálysértési eljárás kezdeményezésétől, vagy a helyszíni bírság kiszabásától.A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök 2020 szeptemberében abban állapodtak meg, hogy közös járőrszolgálatuk során az intézkedés alá vont gépkocsik vezetőitől arra történő valós vagy valótlan hivatkozással, hogy közlekedési szabálysértést követtek el, pénzt kérnek és cserébe eltekintenek a szabálysértési eljárás kezdeményezésétől, vagy a helyszíni bírság kiszabásától.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők - az M1-es autópályán közlekedő külföldi gépkocsik tudatos kiválasztásával - szervezett módon, rendszeres haszonszerzésre törekedve követtek el korrupciós bűncselekményeket.

Az ügyészség hétfőn összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, amelyek célja az elkövetők tettenérése, elfogása és további bizonyítékok beszerzése volt. Az akció során motozást, kutatást, és szemlét tartottak, a nyomozó ügyészség az elkövetőktől 40 bolgár levát, 75 román lejt, továbbá 165 eurót foglalt le. A helyszíni nyomozati cselekmények végrehajtásában a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség ügyészein kívül közreműködtek a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai.

Mindkét elkövető gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, egyikük a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, míg a másik rendőr nem tett vallomást. A terheltek szolgálati jogviszonya lemondással megszűnt. Az elkövetők terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a büntetési tétel felső határa - figyelemmel a halmazati szabályokra - 12 év.

További friss információk
Prostituáltként dolgoztatta a „szerelmét” egy enyingi „c-típusú”
Nyugtatókat kevert a hároméves kislánya cumisüvegébe, hogy felvetesse a kórházba
Eszméletlen férfitól lopta el a mobiltelefonját
Előbb lopott, majd két nap múlva már rabolt
„Navajonki” a háztetőn
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat